pravila ih ne zanimaju

Kejt i Vilijam se kontrolišu već 13 godina: Potez princa Hari i Megan Markl koji se neće dopasti kraljevskoj porodici

0

Nije im strogo zabranjeno ili propisano, ali se podrazumeva da članovi kraljevske porodice neće ovo raditi u javnosti. Međutim, princ Hari i Megan Markl ne opterećuju se previše normama....

Princ Hari i Megan Markl posle polo meča na Floridi
Princ Hari i Megan Markl posle polo meča na Floridifoto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, učestvovao je juče u dobrotvornom polo meču u Majamiju, gde je odneo pobedu, a pehar mu je uručila njegova supruga Megan Markl.


Vojvotkinja od Saseksa na kraju meča je pružila suprugu trofej, a par se potom pred velikim brojem okupljenih fotografa – poljubio.


Dok je princ Hari bio u dresu, Megan je nosila elegantnu belu haljinu s velikom mašnom na leđima, i to model sa prorezom ispod grudi, što je definitivno stajling na kakav nas britanska kraljevska porodica nije navikla.

 

Princ Hari i Megan Markl nakon polo meča u Majamiju
Princ Hari i Megan Markl nakon polo meča u Majamijufoto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Za samo nekoliko sekundi par je napravio dve stvari koje su nedopustive za članove porodice i, recimo, princa Vilijama i Kejt Midlton: Megan je pokazala mnogo više kože nego što se očekuje, a par se poljubio, što teško da ćemo uskoro ponovo videti u slučaju princa i princezu od Velsa.

Zašto se članovi kraljevske porodice ne ljube u javnosti?


Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011, a u vezi još od ranih dvehiljaditih, ali za sve to vreme smo ih zapravo samo jednom videli kako se ljube.

 

Par se nekoliko puta na kratko poljubio u obraz i zagrlio na javnim događajima, ali pravi poljubac usne-na-usne javno su razmenili samo pre 13 godina, nakon što su se venčali i pozdravili narod s balkona Bakingemske palate.

 

Kejt Midlton i princ Vilijam, poljubav na balkonu Bakingemske palate nakon kraljevskog venčanja u aprilu 2011. godine
Kejt Midlton i princ Vilijam, poljubav na balkonu Bakingemske palate nakon kraljevskog venčanja u aprilu 2011. godinefoto: Kay Nietfeld / DPA / Profimedia

Poznato je da se članovi britanske kraljevske porodice ne ljube javno, pa smo tako i kraljicu Elizabetu II i njenog muža princa FIlipa tokom braka koji je trajao 74 godina samo nekoliko puta videli kako oni pred svetom pokazuju naklonost jedno prema drugom.

 

Princ Filip i kraljica Elizabeta II bili su u braku od 1947. do njegove smrti 2021. godine
Princ Filip i kraljica Elizabeta II bili su u braku od 1947. do njegove smrti 2021. godinefoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Dok mnogi veruju da iza toga stoji neko od brojnih, ponekad bizarnih kraljevskih pravila života, zapravo je u ptanju izbor koji kraljevski parovi donose samostalno, verovatno imajući u vidu priliku, gde se i zašto nalaze da li je primereno da skreću pažnju na sebe i svoju ljubav, ima li smisla raditi to dok predstavljate državu i Krunu itd.


Višim članovima kraljevske porodice verovatno neće biti rečeno kako da komuniciraju ili kada mogu ili ne mogu javno da pokažu naklonost – rekla je pre nekoliko godina stručnjakinja za etikeciju Mika Majer za Entertainment Daily.

 

Ako vidimo bilo kakav izraz naklonosti kod Kejt Midlton i princa Vilijama, to je uvek odmereno i nenapadno
Ako vidimo bilo kakav izraz naklonosti kod Kejt Midlton i princa Vilijama, to je uvek odmereno i nenapadnofoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljevski ekspert Robin Kermod dodao je i da je još jedan razlog to što oni "ne osećaju potrebu da dokazuju svoju ljubav".


Veoma je jasno da su Vilijam i Kejt emotivno bliski – ističe Kermod. – Međutim, izgleda da oni ne osećaju poterbu da dokazuju svoju ljubav, naročito kad su na zvaničnom, državnom poslu. Oni izgledaju kao snažan, nezavisan par. I dok su uvek izloženi, nemaju potrebu da pokazuju svoju ljubav svetu.


Ni kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila, čija je višedecenijska ljubav dobro poznata, ne ljube se javno i uglavnom su u svojim javnim pojavljivanjima posvećeni temi događaja i ne ističu sebe kao par.

 

Kralj Čarls III i kraljica Kamila na uskršnjoj misi
Kralj Čarls III i kraljica Kamila na uskršnjoj misifoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ipak, kako su se princ Hari i Megan Markl 2020. povukli s funkcija viših članova kraljevske porodice i već godinama ne predstavljaju Ujedinjeno Kraljevstvo već samo sebe, njihove situacije svakako su neuporedive. Par se, međutim, slično ponašao i dok su predstavljali Krunu, pa smo ih tako u više navrata u važnim i ozbiljnim prilikama viđali kako se ljube, grle, maze i drže za ruke.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo Srbina koji je čuvao princa Harija

 

makonda-tracker