Ako želite brzu poslasticu bez mnogo muke ovaj kolač je za vas
Domaći kolači zauzimaju posebno mesto na trpezi mnogih ljudi. Čak i oni najjednostavniji od 2, 3 sastojka su lepši nego kupovne varijante koje možemo naći u prodavnicama.
Ukoliko i vi želite da učinite svojim ukućanima i pružite im priliku da uživaju u fantastičnom ukusu napravite ove lažne ruske kape i gledajte kako se svi tope od miline.
Potrebno:
- 1 litar mleka
- 120 g brašna
- 25 g skroba
- 170 g šećera
- 20 g putera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g kikirikija ili oraha
- 50 g čokolade
- kokos
Priprema:
U šerpu stavite mleko, dodajte mu šećer, vanilin brašno i skrob, pa sve dobro mutilicom izmešajte tako da se ne naprave grudvice.
Stavite na tihu vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Kad proključa kuvajte još malo, a onda u to stavite puter i mešajte dok se ne istopi u potpunosti.
Sklonite sa šporeta i sipajte fil u čaše, pa pokrijte providnom folijom. Stavite u frižider na sat do sat i po vremena. Izvucite smrznuti puding iz čaše i prepolovite.
Uvaljajte u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu. Preko čokolade pospite kokos.
Bonus video:
Recept za piletinu koja budi sva čula