savršenstvo

Bez jaja i pečenja, a ukus je fantazija: Recept za lažne ruske kape koji se sprema dok kažeš keks

0

Ako želite brzu poslasticu bez mnogo muke ovaj kolač je za vas 

RECEPT ZA LAŽNE RUSKE KAPE
RECEPT ZA LAŽNE RUSKE KAPE foto: Youtube Printscreen / simplefood

Domaći kolači zauzimaju posebno mesto na trpezi mnogih ljudi. Čak i oni najjednostavniji od 2, 3 sastojka su lepši nego kupovne varijante koje možemo naći u prodavnicama.

 

Ukoliko i vi želite da učinite svojim ukućanima i pružite im priliku da uživaju u fantastičnom ukusu napravite ove lažne ruske kape i gledajte kako se svi tope od miline.

 

Potrebno:

 

  • 1 litar mleka
  • 120 g brašna
  • 25 g skroba
  • 170 g šećera
  • 20 g putera
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 g kikirikija ili oraha
  • 50 g čokolade
  • kokos

 

  • RECEPT ZA LAŽNE RUSKE KAPE
    RECEPT ZA LAŽNE RUSKE KAPE foto: Youtube Printscreen, Schnelle Rezepte

     

Priprema:

U šerpu stavite mleko, dodajte mu šećer, vanilin brašno i skrob, pa sve dobro mutilicom izmešajte tako da se ne naprave grudvice.

 

Stavite na tihu vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Kad proključa kuvajte još malo, a onda u to stavite puter i mešajte dok se ne istopi u potpunosti.

 

Sklonite sa šporeta i sipajte fil u čaše, pa pokrijte providnom folijom. Stavite u frižider na sat do sat i po vremena. Izvucite smrznuti puding iz čaše i prepolovite.

 

Uvaljajte u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu. Preko čokolade pospite kokos.
 

Bonus video:

Recept za piletinu koja budi sva čula 

 

makonda-tracker