astrologija

Vreme je da izbrišete stare rane i krenete napred: Astro prognoza od 26. jula do 29. decembra (HIRON + dodatak ERIDE)

1

Hiron putuje retrogradno skoro 6 meseci u znaku Ovna. To je period velikih promena i napretka

RETROGRADNI HIRON ĆE ZALEČITI STARE RANE
RETROGRADNI HIRON ĆE ZALEČITI STARE RANE foto: Shutterstock / Neirfy

Hiron provodi oko pet meseci godišnje u retrogradnom stanju, tako da je ovo prirodan deo njegovog ciklusa. Međutim, ono što ovu retrogradnost čini dodatno vrednom pažnje je dodatak Eride.

 

Eris je poznata kao Boginja nesloge i svađe, i dok se čini da to ime može da ispuni, Eris ističe neslogu u našim životima kako bismo mogli da stvorimo harmoniju.

 

Eris se smatra sestrom Marsa, pa nosi sličan energetski otisak. Ona je neustrašiva, nije je briga šta drugi misle i povezana je sa mnogim pokretima za ženska prava.

Eris je naša ženstvena ratnica koja se suprotstavlja patrijarhatu i ljudima na moćnim pozicijama da bi se njen glas čuo.

 

Eris će začiniti energiju retrogradnog Hirona dok će dva kosmička tela putovati blizu jedno drugom. Hiron će se retrogradno sa 23 stepena Ovna vratiti na 19 stepeni, a Eris će takođe biti u svojoj retrogradnosti, lebdeći tačno iznad 23. do 24. stepena Ovna.

 

Eris i Hiron koji putuju tako blizu zajedno će oblikovati kako ćemo doživeti obe ove retrogradnosti. Retrogradni Hiron je generalno veoma lekovito vreme kada možemo da se vratimo kroz svoje rane iz prošlosti i pronađemo načine da bolje upravljamo njima i da se nosimo sa njima.

 

Dodatak Eris će možda ovom putovanju isceljenja dati više snage i vatre. Možemo otkriti da smo pozvani da se zauzmemo za sebe, stavimo naše ratničke maske, a možda čak i da se suočimo sa nečim ili nekim ko je imao moć nad nama.

 

Naša ženska energija može porasti, dajući snagu našoj intuiciji i unutrašnjem svetu. Možemo tražiti veće smernice od žena ispred nas ili od naše majke prirode. Možemo shvatiti nove potencijale ili prilike kada stvarima pristupamo iz sočiva ženskog.

 

Hajde sada da pogledamo dublje u energije iza Hirona i kako ova retrogradnost može uticati na nas

 

Hiron, ranjeni iscelitelj


Hiron, asteroid, dobio je ime po Hironu, kentauru, a priča o Hironu može nam pomoći da razumemo energiju koju zrači.

 

Mit kaže da je Hiron napušten po rođenju i prepušten sam sebi. Hiron je bio nepoželjan i nevoljen, ali je upravo kroz ovu bolnu ranu napuštenosti i teškog vaspitanja uspeo da se uzdigne i pretvori svoje rane u moćna portala isceljenja.

 

Hironove rane su utrle put njegovoj ulozi moćnog iscelitelja, učitelja, vidovnjaka i filozofa.

 

Hiron je bio u stanju da uzme njegove rane i dozvoli im da ga vode u pravcu moći. Hiron je znao da ga njegove rane nikada neće napustiti, ali im je dozvolio da postanu portali mudrosti, saosećanja i učenja. Zbog toga se Hiron naziva ranjenim isceliteljem.

 

Svi posedujemo iste moći kao Hiron. Unutar svakog od nas ima sposobnost da uzme svoje rane i tačke bola i pretvori ih u izvor moći.

 

Retrogradni Hiron i Eris u Ovnu 2024


Hiron ne želi da se izlečimo jer će nas to učiniti „boljima“. Želi da naučimo kako da dobijemo ove rane kao moćne portale mudrosti, znanja i moći. Izvlačenjem ovih informacija možemo zakoračiti u veći i potpuniji potencijal.

 

Ovaj nivo rada isceljenja radi se o transcendenciji, a ne o pokušaju da se „popravimo“ kako bismo bili dostojni. Već smo dostojni, bez obzira na rane koje žive u nama.

 

Sa Hironom i Erisom u Ovnu, još više smo podržani da pronađemo snagu, samopouzdanje i hrabrost koji se mogu javiti kada se suočimo sa svojim ranama i posmatramo ih ne kao tačke bola, već kao tačke potencijala.

 

Hiron u Ovnu nas podseća da je daleko korisnije dozvoliti našim ranama da inspirišu, motivišu i daju snagu, nego da o njima razmišljamo kao o nečemu što nas usporava ili čini inferiornim na bilo koji način.

 

Rane su bolne, a neke rane seku toliko duboko da nas nikada ne napuštaju, ali ovo je ok. Ne moramo da budemo uredno upakovani paket da bismo vodili najbolji mogući život.

 

Ovu retrogradnu energiju možemo iskoristiti ne da zašećerimo svoje rane, već da prepoznamo da nas, baš kao i Hiron, naša patnja vrlo često može odvesti na put naše sudbine.

 

Koristite ovu retrogradnu energiju da razmislite o tome šta su vas naučile vaše rane. Sedi sa svojim ranama i upoznaj ih. Vidite da li možete da se oslobodite bilo kakve presude i samo sedite sa svim bolom koji oni iznose. Dok vam ovo bude prijatno, pogledajte da li možete da razmislite o tome čemu su vas ove rane naučile, kako su vas oblikovale i kakvu mudrost mogu imati za vas.

 

Otvorite se mudrosti i potencijalu koje vaše rane mogu da ponude, i ne zaboravite Erisov gurnuti, koji vas podseća da hrabro stojite u svojoj istini.

makonda-tracker