njen život je opomena

Od nje su naučili VAŽNU LEKCIJU: Greška princeze Dajane koju Vilijam i Kejt Midlton nemaju nameru da ponove

0

Život princeze Dajane i odnos medija prema njoj veliko su upozorenje za njenog sina i snahu

Princ Vilijam i kejt Midlton u braku su od 2011. godine
Princ Vilijam i kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, saopštila je krajem marta da boluje od raka i tako prekinula višenedeljne spekulacije o njenom stanju.


Nakon što je supruga princa Vilijama operisana u januaru i povukla se iz javnosti, na društvenim mrežama i u medijima mogle su se pročitati brojne teorije zavere i nagađanja o tome gde se ona nalazi i šta se zapravo dešava s njom.


Odmah po saopštenju da ima karcinom i da se leči, Kejt se ponovo povukla i više se ne oglašava, a britanski mediji sada kažu – tako i treba.

Kako ističe kolumnistkinja portala Daily Mail Ingrid Sjuard, Kejt Midlton nije prva princeza od Velsa koja je postala predmet analize, a ona je uverena da je odnos između medija i princeze Dajane uticao na pristup princa Vilijama i njegove žene kada je reč o deljenju detalja o njihovom porodičnom životu.

 

Princeza Dajana bila je najpraćenija žena devedesetih
Princeza Dajana bila je najpraćenija žena devedesetihfoto: HUSSEIN ANWAR / Sipa Press / Profimedia

Međutim, mnogi zaboravljaju, podseća ona, da je nekada odnos ledi Di i štampe bio veoma pozitivan.

 

U prvim danima njene ljubavi sa Čarlsom, novinari su provodili mnogo vremena na Dajaninom pragu, nadajući se da će dobiti neku izjavu od mlade lepotice, a to su i dobijali!


Bilo je iznenađujuće i osvežavajući videti potencijalnu članicu kraljevske porodice koja je tako pristupačna, ali ona nije kasnije uspela da kontroliše ogromni publicitet i našla se u opasnosti da je on proguta.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godine
Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

To je lekcija koju su njen sin Vilijam i Ketrin sigurno naučili – piše Sjuardova. – Pozdravljam princa i princezu od Velsa što su pokušali da se suoče s kanalizacijom društvenih mreža i zadržali malo dostojanstva. Tako treba. To je, dugoročno, ono što očekujemo od kraljevske porodice.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker