osećala se kao žrtveno jagnje

"Sećate se moje fotografije na kojoj jecam?" Princeza Dajana opisala je TAČAN TRENUTAK kada je shvatila da je Čarls vara

0

Čuven je snimak na kom princeza Dajana u crvenom kaputu plače nakon što je ispratila supruga na petonedeljni put. Svi su mislili da je razlog to što će joj nedostajati, a ona je godinama kasnije ispričala šta se desilo pred njegov polazak...

Tadašnji princ Čarls i princeza Dajana tokom braka
Tadašnji princ Čarls i princeza Dajana tokom brakafoto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Princeza Dajana bila je jedna od retkih članova britanske kraljevske porodice koji su govorili o svom životu, emocijama, problemima, a bez sumnje do danas niko nije bio otvoren i direktan kao ona.


Pričala je o svojoj bulimiji, problemima s mentalnim zdravljem, usamljenosti i, što je povezano s većinom stvari koje su je mučile, činjenici da ju je tadašnji princ Čarls varao.


Ljubavni trougao koji je s njima činila Kamila, Čarlsova ljubavnica još od početka sedamdesetih i današnja (kraljica) supruga jedan je od najpoznatijih u istoriji, a Dajana ga je pominjala više puta.

Čuven je njen intervju koji je dala za B-Bi-Sijevu "Panoramu", u kom je istakla da ih je u braku bilo troje, tu je knjiga "Dajana: Njenim rečima" Endrua Mortona, koji je pisao na osnovu njenih tajno snimanih ispovesti, a poznato je da su snimani razgovori princeze Dajane i Pitera Setelena, njenog trenera za javni nastup i govor.

 

Princeza Dajana je jedna od najvoljenijih članova kraljevske porodice u istoriji
Princeza Dajana je jedna od najvoljenijih članova kraljevske porodice u istorijifoto: Votava / brandstaetter images / Profimedia

Kako je princeza Dajana shvatila da je Čarls vara?


U njima je ona bila toliko otvorena da je pričala čak i o svom seksualnom životu sa Čarlsom, a osvrnula se i na trenutak kada je shvatila da je Čarls vara s Kamilom Parker Bouls. Kako je istakla, njen muž je svojoj ljubavnici kupio poseban poklon, a ona je naišla na neotvoren paket.


Možda se sećate da ste videli moju fotografiju na kojoj jecam u crvenom kaputu kad je on otišao avionom. To nije imalo nikakve veze s njegovim odlaskom. Najstrašnija stvar se desila pre nego što je otišao – ispričala je Dajana.

Bila sam u njegovoj radnoj sobi i razgovarala s njim o putovanju. Zazvonio je telefon, to je bila Kamila. Baš pred njegovoj petonedeljni put. Pa sam pomislila "Da li da budem fina ili da samo sedim ovde?". Pomislila sam da budem fina, pa sam ih pustila i to mi je jednostavno slomilo srce.


U drugom snimku, ona je objasnila kako je pronašla poklon koji je Čarls nameravao da da Kamili.

– Još uvek sam bila previše nezrela da razumem sve poruke koje su stizale do mene. A onda mi je neko u njegovom kabinetu rekao da je moj muž tražio da se za nju napravi narukvica – ispričala je Dajana. – Jednog dana sam ušla u kancelariju tog čoveka i rekla: "Šta je u tom paketu?", a on je rekao: "O, ne bi trebalo da gledate u to".


Otvorila sam je i tamo je bila narukvica. Bila sam skrhana i rekla sam samo: "Pa, on će joj dati to večeras" – prisetila se princeza.

 

Čarls i princeza Dajana razveli su se tek 1996.
Čarls i princeza Dajana razveli su se tek 1996.foto: HUTCHINSON / dmg media / Profimedia

Kako je otkrila, taj niz događaja umalo je doveo do otkazivanja venčanja. Otišla je na ručak sa svojim sestrama Sarom i Džejn i rekla im da "nije mogla da se uda za njega".


– Bilo je kao da je doneo odluku – i ako neće funkcionisati, neće funkcionisati. Pronašao je devicu, žrtveno jagnje, a na neki način je bio opsednut mnome. Ali bilo je toplo i hladno, toplo i hladno, nikad ne bih znala kako će biti raspoložen, gore-dole, gore-dole – ispričala je princeza Dajana, kojoj su sestre rekle da je prekasno da otkaže sve.


Čarls i Dajana venčali su se 29. jula 1981. godine u Katedrali Svetog Pavla, pet meseci nakon što su objavili da su vereni. Sledeće godine dobili su sina princa Vilijama, a potom 1984. i princa Harija. Zvanično su razvedeni tek 1996. godine.

 

1 / 8 Foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Čarls će morati da vlada godinama"

 

makonda-tracker