kakav splet okolnosti!

Imala je 16 godina, njegov prvi utisak mnoge je zgrozio: Čarls je pre Dajane ljubio — njenu sestru, a kraj je bio buran

1

Princeza Dajana imala je 16 godina kada je upoznala tadašnjeg princa Čarlsa, ali čitava priča imala je burnu pozadinu u vidu njene rođene sestre.

Navodno je Čarls pre Dajane bio u vezi s njenom sestrom, a ostavio ju je zbog jednog razloga
Navodno je Čarls pre Dajane bio u vezi s njenom sestrom, a ostavio ju je zbog jednog razlogafoto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Venčanje princeze Dajane i tadašnjeg princa, današnjeg kralja Čarlsa III bio je jedan od najglamuroznijih događaja veka! O tom venčanju priča se i dan-danas, a nedavno je tajna, rezervna haljina princeze Dajane ugledala svetlost dana i reč je o venčanici koju bi nosila da je u javnost procurila prva verzija, ona koju je i nosila.

 

Ipak, i pre Dajane je Čarls imao razne ljubavi, ali pred oltar je stupio samo sa Dajanom, dok je mnogo posle njene smrti upriličio venčanje sa svojom ljubavlju još iz mladosti, Kamilom Parker.

 

Ipak, mnogi ne znaju ko su devojke koje je Čarls ljubio pre Dajane, a neke i prosio više puta, jedna je posbeno intrigantna zato što je u pitanju njena — rođena sestra!

 

Tako, mnogi ne znaju da se, zapravo, pre Dajane, Čarls zabavljao s njenom rođenom sestrom, ledi Sarom Spenser.

 

O njihovoj vezi svašta se pisalo. Navodno, Čarls je ostavio Saru jer je imala brojne momke pre njega, a Dajana je bila devica, pa je bila "bolji izbor" od svoje sestre.

 

Moja sestra je izlazila s njim, ali ja im više odgovaram jer nemam prošlost iza sebe. Nisam trčala iz kreveta u krevet — objasnila je, navodno, princeza jednom prilikom

 

 

S druge strane, navodilo se i da je Sara ta koja je ostavila Čarlsa.

 

Nema šanse da se udam za njega. Nisam zaljubljena u njega. I ne bih se udala za nekoga koga ne volim, nevezano da li je "prašinar" ili kralj Engleske — navodno je Sara 1978. rekla magazinu Time.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 (@royalsaddicted)

 

Ono što je sigurno jeste da je Sara ta koja je upoznala Čarlsa, koji je tada imao 29 godine, i Dajanu, tada šesnaestogodišnjakinju. Di je tada bila oduševljena Čarlsom, a bila je samo tinejdžerka, dok je on, ipak, bio solidno stariji od nje.

 

Čarlsu se ona jako dopala.

 

Sećam se da sam pomislio da je to vrlo vesela, zabavna i privlačna 16-godišnjakinja — rekao je on.

 

Čarls je Dajanu nazvao 'veselom i privlačnom šesnaestogodišnjakinjom'
Čarls je Dajanu nazvao "veselom i privlačnom šesnaestogodišnjakinjom"foto: EPA / STR

S obzirom na razliku u godinama, ove Čarlsove reči za jednu šesnaestogodišnjakinju mnogima se ne bi dopale. Ipak, do prvog zvaničnog sastanka prošlo je tri godine, pa se to desilo kad je Dajana imala 19, a on 32 godine. Udala se za njega sa 20 godina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker