slomili su joj srce

15 godina su delile ISTOG MUŠKARCA: Jesu li princeza Dajana i Kamila Parker bile drugarice?

0

U istoriji nije bilo poznatijeg ljubavnog trougla od onog koji su čili princ Čarls, princeza Dajana i Kamila Parker, a malo je poznato kakav je odnos ledi Di imala sa suprugovom ljubavnicom pre nego što je je saznala za njih

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ljubavna priča princa Čarlsa i njegove današnje supruge Kamile možda bi bila jedna od najslavnijih u istoriji da nije slomila srce princezi Dajani, najvoljenijoj pripadnici kraljevske porodice u istoriji.


U trenutku kada je Čarls rekao "da" Dajani, on i Kamila već su imali iza sebe burnu deceniju ljubavi s prekidima, a voleli su se i viđali čak i nakon što se ona udala. Njihova afera nastavila se i po Čarlsovoj ženidbi, a strastvena veza nastavila se tokom čitavog njegovog braka s Dajanom.

 

U seriji "Kruna", imali smo priliku da vidimo scenu u kojoj ledi Di odlazi na ručak sa svojom suparnicom, nesvesna da ona godinama spava sa čovekom koji će postati njen suprug.

Da li u tome ima istine? Koliko su Dajana i Kamila zapravo bile bliske?


Sudeći po izvorima bliskim kraljevskoj porodici, njih dve su se zaista videle na ručku nakon što je Čarls zaprosio Dajanu, a sve se dogodilo na Kamilin zahtev.
Pre ovog izlaska, njih dve su imale relativno dobar odnos, a poznavala je i njenog tadašnjeg supruga Endrua Parkera Boulsa. U čuvenim snimcima po kojima je Endru Morton napisao knjigu "Dajana: Njenim rečima", princeza se osvrnula na njihovo poznanstvo.

 

1 / 7 Foto: DAVID CHESKIN/AFP/Profimedia


Upoznala sam Kamilu vrlo rano. Upoznali su me s njenim krugom ljudi, ali ja sam bila smatrana pretnjom. Bila sam tako mlada devojka, ali sam bila pretnja — rekla je Dajana.

 

Kako je tvrdila kraljevska biografkinja Peni Džunor, Kamila je bila za to da se Čarls oženi Dajanom, koja je bila povoljnija prilika za prestolonaslednika od nje. Navodno je devetnaestogodišnju Di opisivala kao "zabavnu i slatku", a dopalo joj se i kako se Čarlsova buduća supruga ponašala prema njenoj deci Tomu i Lori. Princ je čak dovodio Dajanu u Kamilin porodični dom u Bolehajdu, a baš u to vreme ona je počela da primećuje nešto čudno u odnosu njenog verenika i udate Kamile.


Do tada sam shvatila da tu ima još neko. Užasno dugo sam boravila ui Bolehajdu, kod Perker Boulsovih, a nisam mogla da shvatim šta mi je ona pričala. "Nemoj ga terati da radi ovo, ne radi ono." Znala je mnogo o tome šta on radi privatno i šta nas dvoje radimo privatno — istakla je Dajana kasnije. — Na kraju sam se shvatila i pronašla dokaze, pa su ljudi radije pričali sa mnom.

 

1 / 9 Foto: Profimedia


Čim je Čarls zaprosio Dajanu, Kamila joj je poslala pismo kojim ju je pozvala na ručak, a plan je bio da se njih dve vide kada princ otputuje u Australiju na tronedeljnu kraljevsku turneju.


Dajana je kasnije istakla da je "bila previše nezrela" da razume sve što je Kamila pokušavala da joj kaže svojim odmerenim pitanjima i konstatacijama.

 

Ipak, bilo joj je jasno da se nešto dešava, samo nije imala dokaz. Poznato je i da je Kamila bila u prvim redovima na njenom venčanju.

 

U jednom intervjuu ona je istakla da je bila svesna toga da će u Katedrali videti Kamilu i da ju je, štaviše, sama tražila u gužvi.

 

Naravno, znala sam da je bila tu. Tražila sam je pogledom. Dok sam hodala ka oltaru, spazila sam Kamilu sa svetlosivim šeširom s velom. Videla sam sve, njenog sina Toma kako stoji na stolici. Do danas, znate, imam to živo sećanje — prisetila se Dajana.

 

princeza Dajana, Princeza Dajana, Ledi Dajana, Ledi Di, princ Čarls, Princ Čarls
foto: Profimedia

To, međutim, nije najzanimljivije u odeći koju je Kamila odabrala za venčanje. Ona se pojavila odevena u belo.

 

Da sve bude još tužnije, na jednoj fotografiji jasno se vidi kako princ Čarls, dok vodi svoju mladu pod ruku gleda pravo u svoju ljubavnicu...

 

Ubrzo se sve raspetljalo: Dajana je uvidela da je Čarls osmislio Kamilinu narukvicu s inicijalima G i F — koji predstavljaju njihove tajne nadimke Gladis i Fred. Potom je na medenom mesecu u prinčevom dnevniku pronašla dve Kamiline fotografije, kao i manžete s pomenutim inicijalima, koje je Čarlsu poklonila ljubavnica.


Uvek smo imali rasprave oko Kamile... Jednom sam ga čula dok je pričao s njom telefonom u kupatilu, rekao joj je: "Šta god da se desi, uvek ću te voleti". Kasnije sam mu rekla da sam ga čula i imali smo žučnu svađu — prisetila se Dajana.


Odnos Dajane i Kamile posle toga mogao je biti samo gori, a princeza je godinama živela u besu, ljubomori, strepnji.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Dobro je poznato da se 1989. godine suočila s Kamilom na zabavi ledi Anabel Goldsmit u Ričmondu.


Kamila, želim da znaš da znam tačno šta se događa između Čarlsa i tebe. Nisam od juče — rekla je navodno Dajana, a Kamila je, tvrde upućeni, bila besna što je princeza od Velsa priredila takvu scenu u javnosti.

 

Navodno je to bio period u kojem se Dajana osećala posebno loše i ponašala čudno: lako se odricala prijatelja i članova porodice i otpuštala zaposlene, u svemu je videla teoriju zavere, a šuškalo se i da je prisluškivala Čarlsov telefon.

 

To, međutim, nije sve: u knjizi Peni Džunior navodi se da je princeza od Velsa ostavljala ljudima uznemirujuće glasovne poruke ili ih slala putem pejdžera. Tako je svom ličnom sekretaru Patriku Džefsonu poslala poruku sadržine "Znamo gde si, zna i tvoja žena. Znam da mi nisi bio lojalan". Slične poruke dobijao je Čarlsov sekretar Ričard Ajlard, a navodno je telefonom uznemiravala suprugu svog ljubavnika Olivera Hoara nakon što je pokušao da raskine vanbračnu vezu.

 

1 / 10 Foto: profimedia


Među onima koji su tih dana bili na Dajaninoj meti navodno se našla i najomraženija žena u njenom životu — Kamila Parker Bouls. Ona je, tvrdi Džuniorova, dobila brojne preteće poruke i pozive usred noći.


Obično je, ne predstavljajući se, govorila nešto poput: "Poslala sam ih da te ubiju. Ispred su, u bašti. Pogledaj kroz prozor. Vidiš li ih?" — navodi se u knjizi.


Dalje se navodi da je Kamila sažaljevala princezu, ali da joj u jednom trenutku više nije bilo žao.


Nije mogla da oprosti Dajani to što je namerno pričala stvari koje štete Čarlsu niti to što je decu koristila kao oružje protiv njega — tvrdi Džuniorova.

 

 

makonda-tracker