neverovatna žena

"Smeta li da dođe moja drugarica Kamila?", pitala je i započela igru sudbine: Ko je ZABRANJENA PRVA LJUBAV kralja Čarlsa

0

Žena za kojom je aktuelni kralj Čarls izgubio razum u mladosti bila je prva koju je zaista voleo, upoznao ju je s porodicom, ali kako ona nije mogla da postane njegova supruga, desilo se nešto neočekivano...

Kralj Čarls III u mladosti, 1969. godine
Kralj Čarls III u mladosti, 1969. godinefoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Kralj Čarls III, koji je trenutno na čelu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, već decenijama privlači pažnju medija i javnosti svojim privatnim životom, na prvom mestu – ljubavnim.


Poznato je da je njegov brak s princezom Dajanom bio unapred osuđen na propast jer se oni nisu voleli, a potom su jedno drugom bili neverni do samog kraja. Formalno su se razveli 1995. godine, iako su pre toga bili rastavljeni, a on je potom bio slobodan da se oženi ženom za koju znamo da je ljubav njegovog života.


Današnja kraljica pratilja Kamila postala njegova supruga 2005. godine, ali je javna tajna bila da su oni imali aferu koja je trajala još od početka sedamdesetih.


Ipak, ni najveći obožavaoci britanske kraljevske porodice ne znaju da je njih dvoje upoznala – Čarlsova prva ljubav!

 

Uvreženo je mišljenje da su se Kamila i Čarls predstavili jedno drugom na polo meču, ali kraljevski biografi često ističu da to nije istina. Oni su se kretali u istim aristokratskim krugovima i posećivali iste žurke, a formalno su se upoznali 1970. godine, u stanu Lusije Santa Kruz, Čarlsove devojke.

 


Tadašnji princ od Velsa i prestolonaslednik Čarls sreo je Lusiju Santa Kruz na Koledžu "Triniti" Univerziteta u Kembridžu, gde ju je lord Reb Batler angažovao kao asistentkinju. Bila je vrlo talentovana lingvistkinja, koja je govorila četiri jezika i već imala diplome nekoliko prestižnih ustanova.


U Engleskoj se obrela zbog posla svog oca – on je bio čileanski ambasador u Londonu, a posle nekoliko godina se vratio kući, dok je Lusija ostala u Evropi.


Tako je 1969. srela sina kraljice Elizabete II i pričalo se da se dogodila magija. Jedan Luisijin rođak ispričao je za britanske medije nekoliko godina kasnije da je to bila "prva prava ljubav" budućeg kralja. Istog je stava i ledi Elizabet Anson, Čarlsova rođaka i Lusijina prijateljica, koja je izjavila:


Ona je bila prva prava ljubav u njegovom životu.

 


Koliko je veza bila ozbiljna govori i to što je on jednom prilikom odveo Lusiju u zamak Balmoral, njegovo omiljeno mesto u Škotskoj, kako bi upoznala celu kraljevsku porodicu.


Ispostavilo se da im nije bilo suđeno, ali da je Lusija Santa Kruz ipak igrala sudbonosnu ulogu u Čarlsovom životu.


Moj otac je bio ambasador Čilea u Londonu pet godina, a potom se vratio u Čile. Ja sam ostala i ispostavilo se da je u istoj zgradi živela Kamila. Ona je bila na prvom spratu, a ja na drugom. Postale smo bliske drugarice jer sam ja bila sama, a ona je bila vrlo velikodušna i ljubazna prema meni. Nikada neću zaboraviti prve proslave Božića, koje sam provela s njenom porodicom – ispričala je jednom prilikom Lusija.

 

Jednom prilikom, Čarls je došao po Lusiju i ona je pomislila kako bi bila dobra ideja da ga upozna sa svojom komšinicom i prijateljicom.  Ona je navodno verovala da je budućem kralju potrebna drugačija devojka, a uz to je ona bila katolkinja i samim tim nije bilo moguće da postane prinčeva supruga, pa je u svom okruženju videla savršenu ženu za njega.

 


Kamila je bila vrlo topla osoba i pomislila sam da bi bilo dobro da je ima u svom životu. Svraćao je kod mene na piće ili da me pokupi i jednom sam ga pitala: "Smeta li ti da dođe i Kamila?" – prisetila se u jednom od retkih intervjua Lusija Santa Kruz.


Kako tvrdi biograf Džonatan Dimblbi u jednoj knjizi o Čarlsovom životu "on je odmah izgubio razum".


Ostalo je istorija – počela je višedecenijska veza s prekidima koju ni kraljičine zabrane, ni njihovi brakovi, ni skandali nisu uspeli da unište.


Lusija je postala prijateljica i Čarlsove prve supruge Dajane, ali je sve vreme održavala odlične odnose i s Kamilom i Čarlsom.

 

Kralj Čarls i Kraljica Kamila u braku su od 2005. godine
Kralj Čarls i Kraljica Kamila u braku su od 2005. godinefoto: EPA / JOE CASTRO

Kasnije se udala za diplomatu Paola Tarsa Fleču de Lima, koji je potom postao ambasador Brazila u Britaniji, tvrdi Express, a izgradila je uspešnu karijeru kao univerzitetska profesorka, napisala je više knjiga i bila direktorka nacionalne televizije u Čileu. Sa suprugom je dobila četvoro dece i živela širom sveta, a preminula je 2019, u 78. godini.

 

 

BONUS VIDEO

Koliko novca je kralj Čarls dao za obnovu Hilandara?

 

makonda-tracker