sve je drugačije nego tad

"Ja sam stara i debela, to scenu ne zanima": Glumica koju pamtimo kao najlepšu ženu 80-ih danas živi daleko od Holivuda

0

Dugonoga, plavokosa lepotica prodornog pogleda koja je bila jedna od najvećih zvezda osamdesetih promenila je svoj život iz korena

Tom Kruz i Keli Mekgilis u filmu 'Top Gun'
Tom Kruz i Keli Mekgilis u filmu "Top Gun"foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Osamdesete godine prošlog veka donele su ljubiteljima filma mnogo ostvarenja koji se smatraju kultnima i proteklih godina su dobili svoje nastavke, a jedan od najvećih hitova bio je "Top Gun".


Pored toga što je lansirao Toma Kruza u zvezde, doneo je ogromnu popularnost i Keli Mekgilis, koja je u tom trenutku iza sebe imala dve filmske uloge.


Početkom osamdesetih igrala je u filmovima "Reuben, Reuben" i "Svedok", ali ništa ne može da se poredi sa slavom koja je usledila nakon što se u ostvarenju "Top Gun" pojavila u ulozi Šarlot Čarli Blekvud.

 

Keli Mekgilis u filmu 'Top Gun'
Keli Mekgilis u filmu "Top Gun"foto: PARAMOUNT PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia

I publika i kritika su je obožavali, a nominovana je za Zlatni globus i nagradu BAFTA, nakon čega je igrala u filmovima "The Babe", "Winter People", "North" i "At First Sight".


Međutim, uloga je bilo sve manje, a poslednji put smo je gledali u seriji "Prljavi Džon" 2020. godine, gde se pojavila samo u jednoj epizodi.

Keli Mekgilis danas ima 66 godina i veoma retko imamo priliku da je vidimo u javnosti, uglavnom na paparaco fotografijama, a nije igrala ni u nastavku svog najvećeg hita. Film "Top Gun: Maverick" nije ostavio mesta za nju, a ona nije odbila da se pojavi u njemu već nije ni dobila poziv. Kako je jednom prilikom objasnila, ona veruje da se više ne uklapa u stroge holivudske standarde lepote.


O, moj bože, ne. Nisu me zvali, niti mislim da bih igrala. Ja sam stara i debela, izgledam u skladu sa svojim godinama i to ne zanima scenu – istakla je Keli Megilis za Entertainment Tonight 2019. godine, kada su je pitali hoće li igrati u nastavku.


Međutim, ona ne deluje uzrujano zbog toga.

 

Glumica Keli Mekgilis stekla je svetsku slavu kao Čarli u filmu 'Top Gun'
Glumica Keli Mekgilis stekla je svetsku slavu kao Čarli u filmu "Top Gun"foto: Christopher Oquendo / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Radije bih se osećala sigurno u svojoj koži i zbog toga ko sam i šta sam u svojim godinama, umesto da vrednujem sve te druge stvari – istakla je ona.


Keli, inače, već godinama ima i teške zdravstvene probleme jer joj je pre nekoliko godina dijagnostikovan nedostatak alfa-1 antitripsina, urođeno stanje koje povećava rizik za oboljenja pluća i jetre.

Ona iza sebe ima dva braka – najpre je od 1979. do 1981. bila udata za Bojda Bleka, a potom je bila u braku s Fredom Tilmanom od 1989. do 2002. i s njim dobila ćerke Kelsi i Sonoru. Sedam godina nakon razvoda, ona je u intervjuu za SheWired izjavila da je gej, a od 2010. godine je u zajednici s Melani Lajs, koju je upoznala dok je još bila u braku s Tilmanom u baru koji je njen suprug držao na Floridi.

 

Glumica Keli Mekgilis stekla je svetsku slavu kao Čarli u filmu 'Top Gun'
Glumica Keli Mekgilis stekla je svetsku slavu kao Čarli u filmu "Top Gun"foto: Profimedia

Keli je, inače, 2016. godine doživela pravu dramu kada je nepoznata žena i progoniteljka ušla u njenu kuću, nakon čega je Keli dobila dozvolu za nošenje vatrenog oružja.


Ona iza sebe ima dugogodišnju borbu protiv zavisnosti, a neko vreme je radila u jednom centru za rehabilitaciju kako bi pomogla ljudima koji imaju sličan problem da pobede svoje poroke.


Trenutno sa svojom suprugom živi u Severnoj Karolini, a od 2013. drži časove glume.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Mesto gde su se snimali kultni filmovi

 

makonda-tracker