svet ih je obožavao

Na pitanje ko je čovek njenog života šapnula je njegovo ime: 35 godina posle razvoda pevačica i glumac se VOLE BESKRAJNO

0

Tokom njihovog kratkog braka, najpopularniji par osamdesetih bio je na meti mnogih tračeva, a pričalo se i da je ona doživljavala nasilje. O svemu je progovorila tek 28 godina kasnije, a ne krije da je oskarovac muškarac kog je najviše volela... a obožava ga i danas.

Šon Pen i Madona u filmu 'Šangajsko iznenađenje'
Šon Pen i Madona u filmu "Šangajsko iznenađenje"foto: HandMade Films / Zuma Press / Profimedia

Kraljica pop muzike Madona vodila je uzbudljiv život i kao senzacija kakva jeste uvek mogla da pokaže prstom muškarca kog želi i on bi bio njen.

 

Setimo se samo kako je zbog nje režiser Gaj Riči ostavio manekenku Tanju Streker – rečima "Čuj, znaš da te volim, ali ona je Madona".


Ljubila je slavna pevačica koga je htela, od Tonija Vorda i Lenija Kravica preko Tupaka, Denisa Rodmana, Karlosa Leona, Vanile Ajsa, Aleksa Rodrigeza do decenijama mlađih manekena s kojima se viđala proteklih godina.

 


Međutim, jedna od njenih najvećih ljubavi bez sumnje je bio holivudski glumac Šon Pen, s kojim je Madona imala brak koji je često proglašavan divljom ljubavlju koja je obeležila osamdesete.

Prvi dan braka je nagovestio kako će sve teći


Upoznali su se 1985. godine, na setu Madoninog spota za pesmu Material Girl. Šest meseci kasnije, na njen 27. rođendan 16. avgusta, dan pre Penovog 25. rođendana, venčali su se, a romantično venčanje prekinuli su helikopteri iz kojih su novinari pokušavali da se dočepaju detalja.

 

 

Paparaci su okružili imanje na kom su se venčavali, a navodno je nastao takav haos da su zvanice pričale da su jedva čuli mladence kako razmenjuju zavete. Pen je fotografima koji su sve pratili iz vazduha napisao uvredljivu poruku u pesku, dok im je Madona pokazivala srednji prst, a šuškalo se da je glumac čak pucao prema foto-reporterima tokom svadbe, što nikad nije potvrđeno.


Kakav početak braka – takav i njegov nastavak. Četvorogodišnji zajednički život para obeležili su nasilje, skandali i medijska pažnja.


Odmah su Madona i Šon Pen postali jedan od štampi i publici najinteresantnijih parova osamdesetih, a već sledeće godine Madona je objavila svoj treći album True Blue, inspirisan Penom i posvećen njemu, a nazvala ga je "najkul momkom u univerzumu".


Par je potom igrao u filmu "Šangajsko iznenađenje" (1986) i oni su zapečatili svoje prvo mesto najpopularnijeg dvojca u svetu slavnih.

Već najveća svetska zvezda u tom trenutku, pevačica je novim pesmama i filmom "Who's That Girl" uvećala svoju slavu i popularnost, a zbog promocije filma je često bila pred očima javnosti i davala intervjue.

 

U jednom od njih, koji je dala za Today, otišla je dalje nego ikad do tad: pričala je o svom detinjstvu, odrastanju u Mičigenu, preseljenju u Njujork, početku karijere... ali kada je razgovor stigao do Šona Pena istakla je da njen muž "voli privatnost".

Tada je na insistiranje novinarke oštro rekla:


Jasno je da ne želim da pričam o Šonu i kako se on ponaša. On je odrastao čovek i donosi sopstvene odluke. Kad bude hteo da priča s javnošću o tome, može, ali ja neću.

 


Nije prošlo mnogo, a u američkoj štampi pojavila se 1987. vest da je Madona podnela zahtev za razvod. Međutim, dve nedelje kasnije ga je povukla.

 

Šon Pen bio je nasilan – ali da li i prema Madoni?


Iako je njihova veza počela savršeno, uskoro nakon venčanje je počela postepeno da se raspada zbog Penove nepredvidivosti, naravi, ispada, incidenata... Kako su tvrdili izvor bliski paru, glumac je bio ljubomoran i nije mogao da se kontroliše kad god bi se neko približio Madoni.

 

Tako je 1986. napao kompozitora Dejvida Volinskog jer mu se učinilo da je on poljubio njegovu suprugu, a to je bio prvi veliki incident.

 


Brak je sve vreme bio pod stresom, ali ovo je bio prvi veliki stres, prva zaista traumatična epizoda za Madonu – rekao je za People tih dana neimenovani izvor. – Poznavala je Volinskog i to ju je stvarno potreslo.

Glumac je nakon napada kažnjen novčanom kaznom od 1.700 dolara i jednom godinom uslovne kazne.


Uskoro su se pojavile i tvrdnje da je Šon Pen nasilan prema Madoni, o čemu je ona progovorila tek 2017, kada je glumac tužio producenta Lija Danijelsa jer je ponovio ove tvrdnje. Pop kraljica uputila je tada sudu pismo u kome je nazvala Šona Pena "brižnim i saosećajnim" i istakla da je nikada nije fizički napao u braku, uz oštro negiranje da ju je udario bejzbol palicom u junu 1987, o čemu se pričalo decenijama.

 


Danijels je bio prinuđen da plati glumcu 10 miliona dolara zbog klevete.


Iako smo sigurno imali više od jedne žestoke svađe tokom braka, Šon me nikada nije udario, a svaki izveštaj koji govori suprotno je zlonameran, nepromišljen i lažan – istakla je Madona.


U januaru 1989. Madona je ponovo podnela zahtev za razvod i par se konačno razveo.

 

Posle razvoda – ljubav nije prestala


Dve godine kasnije pevačica je objavila svoj dokumentarac "U krevetu s Madonom", u kom je upitana ko je ljubav njenog života. Prošaputala je samo jednu reč:


Šon.

 

Šon Pen i Madona u filmu 'Šangajsko iznenađenje'
Šon Pen i Madona u filmu "Šangajsko iznenađenje"foto: MGM Collection / Everett / Profimedia

Iako im bez sumnje nije išlo u braku, glumac i pevačica ostali su prijatelji posle razvoda, a glumac je pre nekoliko godina viđen na više Madoninih koncerata.

 

Ona je hvalila njegove filmove, hvalila njega, a na Penovoj godišnjoj gala večeri Help Haiti Home gala 2016. rekla mu je pred svima:


Hoću da kažem Šonu – volela sam te od trenutka kada sam te prvi put videla. I još uvek te volim isto.

 

Madona i Šon Pen na dobrotvornoj večeri u Majamiju 2016. godine
Madona i Šon Pen na dobrotvornoj večeri u Majamiju 2016. godinefoto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

I sam glumac je tokom gostovanja u emisiji Stivena Kolbera 2018. pričao na sličan način. Voditelj ga je pitao da izabere između kraljice pop muzike Madone i pop princeze Britni Spirs, a on je odgovorio:


Ah, ja mnogo volim svoju prvu ženu... Nema poređenja... Ne možete da uporedite takve stvari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Madonin poljubac na sceni

 

makonda-tracker