ćerka slavne glumice

Buran život evropske princeze! Drugi brak prekinula je TRAGEDIJA, trećeg supruga skoro da nije videla 14 godina

0

Životni put ćerke Grejs Keli pun je uspona i padova, ljubavi i tragedija.

Princeza Karolina od Monaka je ćerka Grejs Keli i princa Renijea III od Monaka.
Princeza Karolina od Monaka je ćerka Grejs Keli i princa Renijea III od Monaka.foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER ID: 5578278

Princeza Karolina od Monaka (kasnije od Hanovera) je rođena 23. januara 1957. godine u Kneževskoj palati u Monaku. Ona je najstarije dete Renijea III, princa od Monaka i njegove supruge, bivše američke glumice Grejs Keli.


Tokom svog ranog detinjstva, poluamerička princeza se smatrala najfotogorafisanijom bebom na svetu.

 

Sve do rođenja njenog brata Alberta koji je oženjen princezom Šarlin od Monaka, Karolina je bila prestolonaslednica kuće Grimaldi, a osim brata ima i mlađu sestru Stefani. 

 

Grejs Keli je svoje ćerke u intervjuu za magazin People 1982. godine, neposredno pre smrti, opisala Karolinu i Stefani kao "tople, bistre, zabavne, inteligentne i sposobne devojke"

- Veoma su u skladu sa svojim vremenom. Osim što su dobre učenice, one su i dobre sportiskinje, odlične skijašice i plivačice. I jedna i druga znaju da kuvaju, šiju, sviraju klavir i jašu konja. Ali, pre svega, moja deca su dobri sportisti, svesna svog položaja i obzirna prema drugima. Saosećajna su za probleme i brige u današnjem svetu- rekla je Grejs Keli tada.

 

Prema Karolininom sećanju iz detinjstva, više su provodili vreme sa dadiljom nego sa roditeljima.


- Do 14. godine nismo jeli sa roditeljima- prisetila se jednom prilikom Karolina.

 

- Za mog brata i mene, Morin je bila ključna figura u našem životu. Kada smo bili mali, verovatno smo bili bliskiji sa daljiom nego sa roditeljima -

Karolina je u detinjstvu leta provodila kod babe i dete po majci u Filadelfiji, a leto 1971. godine provela je leto 1971. u kampu Oneka u Pokonosu sa 14 godina.

 

Dok je bila tamo, zbog svoje titule, bila je zaštićena od strane Tajne službe SAD-a.

 

Karolina se obrazovala u Engleskoj i na Sorboni u Parizu, a ima diplome iz filozovije i psihologije, a tečno govori francuski, engleski, nemački, španski, nemački i italijanski.

 

Otac i majka su Karolini imenovali predsednicom Monegaškog komiteta za Međunarodnu godinu dece 1979. godine.

 

  • Imala je 21 godinu kada se prvi put udala

 

Sedamnaest godina starijeg pariskog bankara Filipa Žunoa upoznala je u Parizu i ubrzo se zaljubila u njega, a tri godine kasnije u 21. godini se udala za njega.

 

Roditelji su nevoljno dali pristanak za ovaj brak, jer su predosećali da njen brak neće trajati dugo. 

 

Venčali su se 1978. goidne, a njihovoj raskošnoj ceremoniji venčanja prisustvoval je oko 650 gostiju, uključujući i holivudske zvezde Avu Gardner, Kerija Granta i Frenka Sinatru.

 

Samo dve godine kasnije su se razveli , a 1992. godine je dobila poništenje crkve od 1992. godine.

 

  • Gubitak majke

 

Princeza Grejs Keli je umrla 14. septembra 1982. godine samo dan nakon što je doživela saobraćajnu nesreću, kada je njen automobil sleteo sa planinskog puta pored Azurne obale. Sa njom je u automobilu bila najmlađa ćerka Stefani.

 

Nakon majčine smrti 1982. godine, Karolina je preuzela dužnosti prve dame Monaka sve dok se njen brat Albert nije oženio Šarlin Vistok 2011. godine.

 

Dok je vršila dužnosti prve dame, Karolina je posećivala je godišnje balove Monaka, trke Formule 1, nastavila je humanitarni rad Grejs Keli i uspela da joj ispuni jednu od najvećih želja – osnovala je baletski ansambl u Monte Karlu 1985. godine.

- Odrastete kada vam majka umre jer u tom trenutku imate osećaj kao da ste sami na svetu. Postajete svesni smrti. Bilo je tragično i tužno, ali mama je bila divna osoba i uvek nam je davala volju i inspiraciju da se borimo kroz život – pričala je Karolina

 

  • Drugi brak završen tragično

.

Drugi put se udala godinu dana nakon majčine smrti za sina bogatog italijanskog biznismena Stefana Kaziragija, sa kojim ima troje dece: Andrea, Šartlot i Pjera Kaziragija.

Nažalost njihova sreća prekinuta je 7 godina kasnije kada je Stefano stradao u nesreći na gliseru 1990. godine.

 

Mlada udovica odlučila je da se povuče iz javnog života i da sa svojom decom, zameni Monako mirnim životom u Sent-Remu u Francuskoj.

 

  • Treća sreća ili ipak ne?

 

Karolinin treći i sadašnji muž je princ Ernest Avgust od Hanovera.

 

Par se venčao u Monaku 23. januara 1999. godine,a Ernest je u tom trenutku imao brak iza sebe i dvoje dece.

 

Karolina i Ernest imaju ćerku princezu Aleksandru od Hanovera.

Ipak,sreća nije potrajala, a na kraju je zbog njegovih javnih ispada poput mokrenja na javnom mestu pred decom, udaranja novinara i šankera, priznavanja dvoje nevenčane dece, ali i pojavljivanja fotografija u novinama Bunt na kojima je uslikan u zagrljaju jedne pariske starlete, Karolina odlučila da se 2009. godine vrati u Monako. 

 

Nikada se nisu zvanično rastali, ali su nastavili svojim putevima. 

 

Pre nekoliko godina se pojavila informacija da je njen suprugu uplovio u vezu sa 20 godina mlađom španskom umetnicom.

 

Karolina od Monaka iza sebe ima i titulu Uneskovog ambasadora dobre volje, Orden svetog Čalrsa za svoj doprinos Crvenom krstu, a u decembru 2011. Svetska organizacija prijatelja dece odala joj je počast zbog velikog napora u nastavljanju rada ove organizacije.

Nagradu joj je uručio njen lični prijatelj i umetnički direktor kuće Chanel, Karl Lagerfeld, koji je u intervjuu za Elle, na pitanje koje ga žene inspirišu, pomenuo i Karolinu.

 

Princeza se smatra ikonom stila, a „Narodni muzej“ Monaka priredio je izložbu posvećenu ovom članu kraljevske porodice

 

makonda-tracker