neverovatan život

Princeza koja je pobegla sa cirkusom (a to je samo deo priče): Grejs Keli je mlađu ćerku s razlogom zvala DIVLJE DETE

0

Princeza Stefani od Monaka prošla tokom svog burnog života dovoljno za nekoliko filmova, a najvažniji trenutak svakako je bila saobraćajna nesreća u kojoj je izgubila majku

foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia
foto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Od dece jedne vanserijske lepotice i holivudske dive kakva je bila Grejs Keli očekujete da budu prelepa i uvek željna provoda i smeha, a princeza Stefani od Monaka je sve to – i mnogo više!


Najmlađa naslednica princa Renijea II i princeze Grejs došla je na svet 1. februara 1965. godine, u Kneževskoj palati u Monaku.

Rođena je kao najmlađa od troje dece, a njen stariji brat je aktuelni knez Albert, dok je njena sestra princeza Karolin.

 

Dok je još bila mala, Grejs Keli ju je opisivala kao "toplu, bistru, zabavnu, inteligentnu i sposobnu devojčicu", "dobrog atletu" i od milošte je nazivala – "divlje dete". Ovaj nadimak pratio je Stefani godinama, i to ne bez razloga.

Princeza Stefani bila je sa svojom majkom u automobilu kobnog 12. septembra 1982. godine, kada je Grejs Keli doživela moždani udar prilikom vožnje, survala se u provaliju i, sutradan, umrla.

 

Monako, Grejs Keli, Princeza Karolin, Princeza Stefani, Princ Albert od Monaka
foto: Reginald Davis / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tinejdžerka je doživela frakturu vrata, ali je preživela i oporavila se, a zanimljivo je da se tih dana pojavila glasina da je zapravo Stefani, tada sedamnaestogodišnjakinja, bila za volanom kada je došlo do nesreće. Sama princeza je odbijala da priča o ovoj tragediji sve do 1989. godine, kada je dala veliki intervju i oštro negirala da je ona upravljala vozilom.


Bilo je dosta pritiska jer su svi pričali da sam ja vozila, da sam ja kriva za sve, da sam ubila rođenu majku... Nije lako nekome od 17 godina da živi s tim – rekla je tada Stefani.

 

Sledeći put je majčin udes pomenula tek 2002. godine, kada je rekla:


Ne samo što sam prošla kroz užasnu traumu gubitka majke tako mlada nego sam bila s njom u trenutku nesreće. Niko ne može da zamisli koliko sam patila i koliko još uvek patim.


Princeza Stefani je, kako se i očekuje od pripadnika tako visokog plemstva, završila prestižne škole u Monaku i Francuskoj, a 1983. godine, nakon oporavka od saobraćajne nesreće, prijavila za stažiranje u modnoj kući Dior.

 

Princeza Stefani
foto: Adam Scull / Newscom / Profimedia

Ubrzo potom pojavila se kao model u haute couture specijalu španskog magazina ¡Hola!, što je i ponovila nekoliko godina kasnije. Njeno lice krasilo je naslovnice časopisa Vogue i Vanity Fair, a postala je ambasadorka više brendova, između ostalog i švajcarske kozmetičke kuće La Prairie.

 

Okušala se i kao dizajnerka kupaćih kostima, lansirala je svoj parfem, vlasnica je lanca kafića, a zanimljivo je da je započela i uspešnu muzičku karijeru. Tako je 1986. godine sama producirala singl Ouragan, koji je bio veliki hit i na francuskom i na engleskom jeziku (na kom je izašao pod naslovom Irresistible), a potom je izdala i album koji je objavljen u više od 1,5 milion primeraka!

Zatim se preselila u Los Anđeles, gde je pet godina radila na novom albumu, ali on nije prošao tako sjajno, iako se svojski trudila da ga promoviše. Stoga je svoju muzičku karijeru okončala snimivši In The Closet s Majklom Džeksonom, a u više navrata se na vrlo kratko vraćala pevanju.

Kao i svi članovi kraljevskih porodica, princeza Stefani je posvećena humanitarnom radu i pokroviteljka je više fondacija i humanitarnih organizacija.
Ipak, mnogima je najzanimljiviji ljubavni život ćerke Renijea III i Grejs Keli, koji je sve samo ne dosadan.

Poznato je da se Stefani viđala s mnogim slavnim ličnostima, uključujući Antonija Delona, Roba Loua i Pola Belmonda, a 1992. godine je započela vezu sa svojim telohraniteljem Danijelom Dukreom. S njim je dobila dvoje dece – Luja i Polin, a par je rekao "da" nakon njihovog rođenja, tek 1995. godine, nakon čega su njena deca uključena u red za presto Monaka.

Brak je potrajao samo godinu dana, ali nova ljubav čekala je princezu iza ćoška.


Treće dete Kamij Gotlib dobila je sa šefom svog obezbeđenja, s kojim nije bila u braku, 1998. godine. Princeza nije želela da navede ime oca pri registraciji bebe, ali je otkriveno da je u pitanju Žan Rejmond Gotlib, što je kasnije i sama priznala. Budući da se oni nisu venčali, Kamij ne polaže pravo na tron u slučaju da ikad dođe na red.

 

Princeza Stefani sa decom
Princeza Stefani sa decomfoto: DNPhotography/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Princeza Stefani "da" je sledeći put rekla 2001. godine cirkuskom treneru Franku Kniju. Potom se odrekla svega i sa suprugom i decom otišla u njegov cirkuski karavan, ali su se rastali već sledeće godine.

 

Nakon toga je stupila u brak s portugalskim akrobatom Adansom Lopezom Perezom, od kog se razvela posle nekoliko meseci i kog je upoznala upravo u karavanu svog bivšeg muža.


Danas nije poznato da li u njenom životu postoji neki muškarac, a obično je viđamo na porodičnim slavljima.

 

 

makonda-tracker