tri puta pokušala da pobegne

Plakala je dok se udavala, na medenom mesecu bila 16 km udaljena od muža: Potresna priča najtužnije evropske princeze

1

Prva kraljevska dužnost princeze Šarlin od Monaka je bila da sa mužem ide na potvrđivanje očinstva trećeg vanbračnog deteta.

Princ Albert i Šarlin venčali su se 2011. godine, a njene suze na venčanju su obišle ceo svet.
Princ Albert i Šarlin venčali su se 2011. godine, a njene suze na venčanju su obišle ceo svet.foto: People Picture / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Albert (65) i princeza Šarlin od Monaka (45) ovih dana ponovo izazivaju pažnju javnosti.

 

Pre nekoliko dana su pojavile glasine o njihovom razvodu nakon 12 godina braka koje su oboje demantovali zajedničkim saopštenjem.

 

- Želeo bih da zvanično da demantujem zlonamerne glasine koje je širio francuski časopis "Roiaute". Molimo vas da zanemarite ovaj članak koji je potpuno neosnovan - rekao je portparol Palate.

 

Od tada je princeza Šarlin viđena u javnosti bez burme što je dodatno podgrejalo glasine, iako njih dvoje i retko nose venčano prstenje u javnosti.

Princ Albert je juče viđen na tradicionalnom godišnjem "Rose ballu" bez svoje supruge, što očigledno nije dobar potez dok se strasti o njihovoj navodnom razvodu ne stišavaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hshprincealbertii

Ipak, oni koji bolje prate monegašku porodicu ne vide u odsustvu princeze Šarlin ništa neobično s obzirom da ni prošle godine nije prisustvovala ovom balu.

Princeza Šarlin pre nekoliko dana viđena je bez burme što je podgrejalo glasien o razvodu
Princeza Šarlin pre nekoliko dana viđena je bez burme što je podgrejalo glasien o razvodufoto: IPA/Mimmo Carriero / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ipak, nije čudno da kruže razne glasine o (ne)skladu u njihovom braku s obzirom da se još od njihove veze i početka braka priča da je "najtužnija princeza" u stvari zarobljena u palati Monaka.

 

Podsetimo, princ Albert je upoznao olimpijsku plivačicu Šarlin Vitstok na plivačkom mitingu "Mare Nostrum" u Monaku 2000. godine, a kao par su se prvi put pojavili na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2006. godine.


- Naše prvo javno pojavljivanje je bilo na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. Albert me je smirivao. Bilo je jasno da delimo iste strasti, oboje smo postali veoma emotivni posmatrajući sportiste. Sport je zajednički imenitelj naših života - rekla je Šarlin jednom prilikom za Vogue.


Albert i Šarlin su objavili veridbu 2010.godine,a venčali su se godinu dana kasnije.

 

  • Pokušala da pobegne tri puta


Uoči kraljevskog venčanja 2011. godine, francuski magazin L'Ekspres izvestio je da je Šarlin pokušala da ode nekoliko puta.

 

To se prvi put dogodilo prilikom posete Francuskoj radi isprobavanja venčanice, a zatim na aerodromu u Nici. Ona je navodno u to vreme bila na putu za Južnu Afriku, ali se na kraju vratila u Monako, pisao je tada londonski The Times. 

 

Tada su lokalni mediji spekulisali da je Albert imao aferu sa drugom ženom dok se viđao sa Šarlin.

Tri nedelje kasnije Šarlin je pokušala da napusti Monako ali su joj, navodno, telohranitelji princa Alberta oduzeli pasoš.


Treći pokušaj bekstva desio se samo dva dana pre venčanja. Naime, Šarlin je čak i rezervisala avionsku kartu za let za Južnoafričku Republiku, ali je princ ubedio da ostane.

 

Ipak, do venčanja je došlo, a prema nekoliko izvora časopisa  Le Journal du Dimanche, to je bilo zbog dogovora koji je "postignut između budućih neveste i mladoženja".

 

  • Suze zbog kojih je nazvana "najtužnija princeza na svetu"

 

Trodnevna proslava venčanja je počela 30. juna 2011. godine koncertom, a završila se raskošnim prijemom 2. jula kome su prisustvovali gosti, od kraljevske porodice Monaka do princa Edvarda, sa suprugom Sofi i Naomi Kembel

 

Šarlin je bila oličenje sofisticiranosti oblačeći svilenu haljinu Armani Prive bez ramena, koju su šnajderke pravile 2,500 sati. 


Ipak, osim njene lepote, ovo venčanje će ostati upamćeno zbog njenih suza koje su obišle ceo svet. 

 

Iako su na trodnevnom venčanju princ Albert i Šarlin izgledali srećno i zadovoljno, njene suze na crkvenom venčanju su bacile sumnju da li je sve u redu između njih dvoje.

 

Dok je brisala suze maramicom, princ Albert joj je navodno šapnuo "Ne plači, ne plači".

Šarlin je kasnije poricala da su suze dokaz da želi da pobegne. Kako prenosi MailOnline, ona je za The Times of London Weekend Magazine rekla da je "brznula u plač" zbog "pomešanih emocija" zbog glasina

 

  • Dvoje vanbračne dece

 

Ni nakon venčanja glasine nisu prestale, a prva kraljevska dužnost princeze Šarlin je bila da prati princa Alberta na testiranje za proveru očinstva.

Tada se ispostavilo da Albert ipak nije otac, ali pre toga se ispostavilo da ima već dvoje vanbračne dece: Jazmin Grejs Grimaldi, koja je rođena 1992. godine, iz veze princa sa agentom za nekretnine Tamarom Rotolo.

 

Ona je potvrđena kao ćerka princa Alberta 2006. kada je imala skoro 16 godina. Princ je 2005. takođe potvrdio da je biološki otac Aleksandra Grimaldi-Kostea (2003) čija je majka Nikol Kost, bivša stjuardesa Er Fransa iz Toga.

 

  • Medeni mesec u odvojenim hotelima


Nakon njihovog južnoafričkog medenog meseca, ispostavilo se da su Albert i Šarlin odseli u odvojenim hotelima udaljenim 16 kilometara jedan od drugog.

 

Zvanično objašnjenje je bilo da je Albert morao da ostane u Hiltonu da bi došao na rane sastanke koji zahtevaju izbegavanje jutarnjeg saobraćaja. 

 

Palata je potvrdila izveštaj u saopštenju izdatom publikaciji

 

- Princ je bio na sastanku u Hiltonu sa članovima Međunarodnog olimpijskog komiteta od 5. do 9. jula. Iz praktičnih razloga, bilo je bolje da spava tamo. - rekli su iz Palate.

Princeza Šarlin, Princeza Šarlin od Monaka
foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
  • Dobili su blizance 2014. godine

 

Princeza Šarlin rodila je blizance, princezu Gabrijelu i princa Žaka, 10. decembra 2014. godine u Monaku.

 

A deca su, kako prenose strani mediji, upravo jedan od razloga zašto uprkos svemu nikad nije došlo do razvoda između Šarlin i Alberta. 

- Ona nikada neće dobiti starateljstvo nad decom, ona su u vlasništvu Monaka- rekli su jednom prilikom izvori bliski palati dodajući da par verovatno ima klauzulu u svom bračnom ugovoru koja predviđa da će deca ostati sa prinčevskom porodicom u Monaku ako se roditelji razvedu.
 

  • 10 godina braka dočekali razdvojeno

 

U maju 2021. godine princeza Šarlin otišla je u Afriku je kako bi ispratila povratak nosoroga u divljinu. Međutim, zbog teške infekcije uha mesecima je bila "zarobljena" u svojoj domovini, Južnoafričkoj Republici,a šuškalo se da iza svega toga opet stoje veliki bračni problemi.

Desetogodišnjicu braka su dočekali razdvojeno, a iako su svi mislili da je farsi došao kraj i da se Šarlin neće vraćati u Monako, ona se vratila u novembru 2021. godine. 

 

  • Povratak u Monako i lečenje

 

Samo nekoliko dana po povratku kući princeza Šarlin smeštena je na lečenje u jednu ustanovu van Monaka, što je njen suprug i potvrdio.

 

- Shvatila je da joj je potrebna pomoć i sama je donela tu odluku. Mi smo samo čekali da nam to potvrdi. Svesna je da joj je odmor neophodan. Želim jasno da naglasim da u našem odnosu nema nikakvih problema. Stanje u kome se moja supruga nalazi uzrokovalo je nekoliko problema privatne prirode. Fizički i emotivno je iscrpljena. Bila je preopterećena i nije mogla da ispunjava službene dužnosti, život uopšte, čak i porodični- rekao je tada Albert za medije.

 

Iz bolnice je izašla nakon četiri meseca i par je nastavio dosadašnji život i ispunjavanje kraljevskih dužnosti, ali se stalno provlači to nezadovoljstvo i to što nikao ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata. 

 

A da li su ove nedavne spekulacije o razvodu tačne, saznaćemo uskoro.

 

makonda-tracker