svi tvrde da žele najbolje

Ćerka Alena Delona pokazala kako on danas izgleda: Tvrdi da ga njena braća živog sahranjuju, a oni da ona laže zbog para

0

Čuveni francuski glumac napunio je u novembru 88 godina, a dok njegova ćerka tvrdi da je samo lošeg fizičkog zdravlja, njegovi sinovi ističu da mu kognitivne sposobnosti slabe i da više "ne može da podnese da se pogleda"

Alen Delon u filmu 'Roko i njegova braća' (Rocco e i suoi fratelli, 1960)
Alen Delon u filmu "Roko i njegova braća" (Rocco e i suoi fratelli, 1960)foto: Marceau Cocinor - Titanus SPA / Christophel Collection / Profimedia

Anuška Delon, francusko-holandska glumica koja je mnogo poznatija kao ćerka legendarnog Alena Delona, juče je na Instagramu podelila najnoviju fotografiju svog oca.


Fotografisala sam tatu u petak ujutro. Uspomena na naše trenutke. Beskrajno sam zahvalna što sam doručkovala s njim. To su jedinstveni trenuci nežnosti u mom svetu grubijana – počela je Anuška.


– Pomislila sam kako je lep. S njegovim večito plavim očima, čeličnim pogledom, živopisan, borben, što mi pruža nezamislivu snagu. Moj besmrtnik. Pokazala sam mu fotografiju i pomislio je kako je lepa, tako lepa da sam ga pitala da li mogu da je podelim s vama. S njegovim dopuštenjem, evo je. A na vaše brige odgovara: "Ne brinite" – otkrila je Anuška Delon.

 

Sukob dece Alena Delona


U porodici Alena Delona, inače, već neko vreme traju nesuglasice jer njegova deca nisu saglasna u vezi s tim gde on treba da živi i kako brinuti o njemu. 

Sud u Montargis nedavno je doneo odluku da se slavni umetnik stavi pod "pojačano starateljstvo", na zahtev njgovih sinova, što je advokat Delonove ćerke Anuške smatrao "preteranim".

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Alen Delon doživeo je moždani udar 2019. godine i trenutno ima limfom, a njegova deca – Antoni, Alen Fabijen i Anuška mesecima se bore zbog toga kako je najbolje brinuti o njemu. Konkretno, Delonovi sinovi optužuju sestru da manipuliše glumcem i da skriva od njih da je on lošeg zdravstvenog stanja.


Antoni insistira da njihov otac ostane u Francuskoj, dok Anuška želi da ga odvede na lečenje u Švajcarsku, gde ona stanuje. Zbog toga je Antoni pre nekoliko meseci zatražio sudsko veštačenje o stanju njegovog oca, pa se bunio zbog izbora lekara koji nije u registru Apelacionog suda i metodologije u veštačenju, kao i što je Anuška prisustvovala svemu.

 

 

On kaže da je njegova polusestra prećutala da je glumcu ustanovljeno slabljenje kognitivnih sposobnosti i da želi da preseli Alena Delona u Švajcarsku da bi se oslobodila visokog poreza na nasledstvo.

 

U januaru je Antoni rekao za Paris Match da je njegov otac oslabljenog zdravlja i da "više ne može da podnese se pogleda", a pre nekoliko godina se pisalo čak i da je Delon tražio eutanaziju.


S druge strane, pravni tim glumca ističe da je on samo narušenog fizičkog zdravlja, dok kognitivne probleme navodno nema, ali sinovi i dalje zahtevaju starateljstvo nad njim.

 

Alen Delon i Monika Viti u filmu L'eclisse
Alen Delon i Monika Viti u filmu L'eclissefoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Alen Delon dobio je sina Antonija s glumicom Natali Delon, Alena Fabijena, poznatog manekena i glumca, s manekenkom Rosali van Bremen, a ona je majka i glumice Anuške Delon.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

 

makonda-tracker