lude šezdesete

"NIKAD više ne želim da vidim nijednog Srbina!" Fatalna supruga Alena Delona imala je mnogo ljubavi, a ove su čuvene

0

Nakon što je jedan Srbin s kojim ga je prevarila pronađen mrtav, legendarni glumac bio je prvi osumnjičeni u istrazi

Natali i Alen Delon bili su u braku od 1964. do 1969. godine
Natali i Alen Delon bili su u braku od 1964. do 1969. godinefoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Francuska glumica Natali Delon preminula je 21. januara 2021, sa 69 godina, nakon što je izgubila dugu i tešku bitku s rakom.


Rođena je kao Fransin Kanovas u Nici, u italijansko-španskoj porodici, a ubrzo po rođenju se s majkom prelelila u Maroko, nakon što je njen otac Luis Kanovas ostavio suprugu i osmomesečnu ćerku.


U dvadesetim godinama radila je kao vrlo uspešan model, da bi 1967. uplovila u svet filma i ostala zauvek zaljubljena u glumu.


Vrlo mlada udala se za Gaja Bartelemija, s kojim je u braku ostala samo tri godine. Njihova ljubav nije potrajala, ali su dobili ćerku Natali.

 

Glumica Natali Delon 1969. godine
Glumica Natali Delon 1969. godinefoto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

U avgustu 1962. godine, dok je još zvanično bila u braku s njim, srela je glumca Alena Delona u pariskom klubu New Jimmy's i s njim započela tajnu vezu. Skrivali su se makar godinu dana, a čim se zvanično rastala od Bartelemija 1964, nalepši francuski glumac i Natali venčali su se u departmanu Loar i Šer.


U septembru iste godine dobil su sina Entonija u Los Anđelesu.

 

Natali i Alen Delon bili su par o kom se najviše pričalo tokom šezdesetih, ali ni ovaj brak nije trajao, pa su se razveli 1969. godine.

 


Šuškalo se da je Alen zbog Natali ostavio slavnu Romi Šnajder, s kojom je ranije čino omiljeni evropski par, a pre i tokom braka s Delonom Natali je imala još dve vrlo važne veze – sa dvojicom Srba.


Prvi je bio Miloš Marković, momak iz Knjaževca, a drugi Stevan Marković Stevica, inače Milošević prijatelj. U pitanju su bili opasni momci s beogradskog asfalta, koji su upoznali Alena Delona u jugoslovenskoj prestonici, dok je snimao film "Marko Polo". Francuz je pozvao svoje nove prijatelje 1962. godine u Francusku, ne sluteći da će obojica izgubiti razum za njegovom novom devojkom.


Ono što je poznato jeste da je Miloš 1963. bio u vezi s Natali, a o tome kako je izgledala na jednoj večeri te godine pisao je Lale Vujadinović u svojoj knjizi "Krstaši Čuburci".

 


Miša je priznao da je to "devojka iz snova", detaljno nam opisujući njene fizičke čari i umeće ljubavi. Nisam mu baš sve poverovao, ali kada mi je Rimski rekao da je devojka zaista izuzetno lepa, pomislio sam da je Miloš pronašao devojku o kojoj svako od nas samo može da sanja – napisao je Vujadinović.


Kako se prisetio, bila je nestvarno lepa.

 

– Imala je blistavu plavu kosu, koja je padala do ramena, krupne plave oči, tanak struk, lepo oblikovane noge, dugačke i elegantne. Postojalo je kod nje nešto što ju je činilo prozračnom poput bisera – napisao je on.

 


Vezi nije bilo suđeno, pa su se Natali i Miloš rastali. On se, kako bi mogao da se preseli u Ameriku, oženio Sintijom Buron, dok je lepotica rekla "da" Alenu Delonu.


Dok je još bila u braku, ona je imala aferu sa Stevanom Markovićem Stevicom, koji je radio kao Alenov telohranjitelj i bio njegov prijatelj. Sve se dogodilo 1967. godine, a navodno nijedno od njih dvoje pre toga nije bilo oduševljeno time što će biti pod istim krovom.


Najpre sam se protivila tome da Alen primi Stevana u kuću – pričala je Natali kasnije. – Ipak, kasnije sam uvidela da je on veoma šarmantan.


Kako je priznala, uskoro ju je osvojio, a nakon što su počeli da se prepuštaju strastima, Natali je shvatila da je on zaljubljen.

 


U avgustu 1967, bila sam fizički slaba prema njemu. Posle avanture, bilo je dogovoreno da se naše prijateljstvo ne kvari. Međutim, u septembru sam primetila da se Stevan zaljubljuje u mene. Postao je neprijatan i počeli smo da se svađamo – objasnila je glumica.


Stevičina ljubomora je, međutim, vremenom rasla, a više nije mogao da je sakrije da je otkrio da je Natali imala aferu i s rediteljem Filipom de Brokom.


Godinu dana kasnije, prvog oktobra 1968. godine, u selu Ivlen, nadomak Pariza, pronađeno je mrtvo telo Stevana Markovića. Iako nikada nije bio optužen, glumac Alen Delon bio je među osumnjičenima, a među dokazima zbog kojih je bio sumnjiv bio je Stevičino pismo bratu Aleksandru.

 

Ako budem ubijen, za to su 100% odgovorni Alen Delon i njegov kum Fransoa Markantoni – stajalo je u pismu.

 


Kako je 2016. godine rekao u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", on nije bio osumnjičen zbog Nataline veze sa Stevanom, već je u pitanju politički skandal.

 

Naime, Stevan je navodno bio angažovan da učestvuje u tuči studenata, koji su se protivili tadašnjem premijeru Žoržu Pompiduu. Porodica Pompidu poznata je u to vreme bila po mnogim stvarima, između ostalih i priređivanju orgija, na kojima je navodno Marković snimio nekoliko fotografija koje niko nije smeo da vidi, najverovatnije fotogeafije gospođe Klod Pompidu.


Prošlo je već 45,46 godina, a nikada nismo saznali istinu. Nikada. Jedino što smo oduvek znali i osećali jeste da je na to veliki uticaj imala politika. U to vreme je bila velika afera sa gospodinom i gospođom Pompidu i rečeno je da je Stevan bio veoma neprijatan sa gospođom u nekim poslovima – rekao je tada Alen Delon.

 


To je bila velika politička afera u kojoj sam od početka bio glavni krivac budući da je Stevan stanovao i radio kod mene. Došli su kod mene jer je kod mene stanovao u vreme smrti. Poginuo je negde u Provansi, ali pošto je bio moj prijatelj i telohranitelj, ja sam ga primio i ugostio. Eto. Zato je to godinama bio skandal i na taj slučaj nije stavljena tačka. Za Miloša znamo kako je umro, dok za Stevana nikada nismo saznali istinu.


Nakon što se razvela od Alena Delona, Natali je s njim ostala u prijateljskim odnosima i zadržala njegovo prezime.

 

Prema nekim navodima, Natali je Alena Delona napustila neposredno posle smrti Markovića, a tada je i rekla da "nikada više ne želi da vidi nijednog Srbina".

 

 

Još jedna značajna njena veza bila je ona s engleskim producentom Krisom Blekvelom, a šuškalo se da je bila bliska i sa glumcem Ričardom Bartonom i pevačem Edijem Fišerom.


Tokom 2006. godine objavila je memoare "Ne plači, u redu je" (Pleure pas, c'est pas grave), u kojima je pisala o svom braku sa Delonom i svojoj zavisnosti od lekova. Iako na prvi pogled mračna autobiografija, Le Figaro ju je opisao kao delo puno života, smeha i ljubavi.


Preminula je nakon višegodišnje borbe od raka pankreasa

 

 

makonda-tracker