strašno

Danas UMIRE? Alen Delon zakazuje eutanaziju

7

Slavni glumac je već govorio o ovoj temi, odnosno, on je još ranije naglašavao da sam želi da odluči o svom sudnjem danu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Francuska filmska zvezda Alen Delon u osamdeset i šestoj godini odlučio se za eutanaziju, ne želeći da dočeka nemoć poznog doba.

 

Kako je i pre navodio on ne želi da se nosi sa životom koji dolazi sa poznim godinama, te je tako navodio da će on sam odlučivati o svojoj smrti. Kako prenosi francuski medij "Le Point, to će se dogoditi danas, pišu Novosti. 

 

— Ostariti je sr*nje! A mi tu ne možemo ništa. Gubimo izgled i vid, dignemo se na noge i osećamo se kao da je*eni gležanj boli. Muke su strašne — kazao je slavni glumac za francuske medije.

 

Entoni Delon, sin slavnog glumca naveo je i to da će uz oca biti kada odliči o danu svoje smrti. 

 

— Kako starimo, imamo pravo otići u pakao tiho iz života, bez bolnica i injekcija — kaže francuski glumac i dodaje da je već imao takvo iskustvo pre nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natali, januara 2021, pišu Novosti. 

 

1 / 4 Foto: Instagram/printscreen

 

— Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živela, odnosno kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju — rekao je Entoni.

 

— Kažem na sreću, jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu... — nastavlja on o ovoj praksi koja još nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.


Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali poslednji sati jesu zato što je otišla u miru — zaključio je Delonov sin.

 

Otkako je doživeo moždani udar slavni glumac se retko pojavljuje u javnosti, a podsetimo da se posle tog zdravstvenog problema oporavljao u Švajcarskoj.


 

 

makonda-tracker