sve je izdržala

Muža je izgubila kad je ćerka imala godinu dana: Žena zbog koje je nastala "Azbuka našeg života" ima priču za divljenje

0

Spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović kao mlada mama doživela je veliku tragediju, kada je izgubila muža.

Mirjana Bobić Mojsilović
Mirjana Bobić Mojsilovićfoto: Nemanja Nikolić

Serija "Azbuka našeg života" doživela je veliki uspeh na domaćoj sceni, a od Jadrana Malkoviča, preko Aleksandre Janković, do Isidore Simijonović — svaki glumac je ostavio veliki pečat i na fenomenalan način dočarao jednu životnu priču oko koje se vrti radnja.

 

Ova serija nastala je po motivima romana "Azbuka mog života", koji je napisala čuvena srpska spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović.

 

Ona je uspešna, priznata i jaka žena, ali tu snagu stvorila je i zbog teških životnih okolnosti u kojima se našla u mladim godinama, kada je tek dobila dete i kada je trebalo najviše da se raduje.

 

 

Tragedija Mirjane Bobić Mojsilović

 

Mirjana je rodila ćerku Milu, ali kada je ona imala svega godinu dana, doživela je veliku tragediju. Naime, Mirin muž i Milin otac, Ljubomir Mojsilović, preminuo je u 37. godini, a Mirjana je sama odgajala ćerku.

 

Po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović nastal aje serija 'Azbuka našeg života'
Po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović nastal aje serija "Azbuka našeg života"foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Ona je priznala da nikada posle toga nije htela da se uda.

 

Bilo je ljubavi u mom životu, strasti i ludila i svega, ali očigledno ja nikada nisam htela da se udam. Ja sam podsvesno birala muškarce sa kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila svoju ćerku, a sada me udaja ne zanima. Ja sam udata za svoju slobodu. Za dete je ta situacija uvek potresna i ono je uvek oštećeno. Ako se u toj vezi rodi još neko dete, to je uvek katastrofa za ovo prvo ― izjavila je ona jednom prilikom tokom gostovanja u emisiji "Promena".

 

Mirjana Bobić Mojsilović i njena ćerka Mila
Mirjana Bobić Mojsilović i njena ćerka Milafoto: Dragan Kadić

Dok je na pitanje voditeljke da li joj je zbog toga ćerka zahvalna, spisateljica je odgovorila:

 

Nikada joj nisam pričala sa njom na tu temu. Zamisli kakva je to majka kada želi da joj ćerka bude za bilo šta zahvalna ―  izričita je bila Mira.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Milica Pavlović, Katarina Živković, Tea Tairović, Džejla Ramović o knjigama

 

makonda-tracker