"to je odmah ubilo vezu"

Čim je otkrivena njena TAJNA – to je bio kraj ljubavi: Za ovu devojku se pričalo da je Čarlsova SRODNA DUŠA

0

Pre nego što je sreo princezu Dajanu i nakon jednog od brojnih raskida s Kamilom, Čarls je sredinom sedamdesetih upoznao devojku koja je delovala idealno za njega, a javnost ju je obožavala. Međutim...

Kralj Čarls III je pre braka s Dajanom imao vrlo bogat ljubavni život
Kralj Čarls III je pre braka s Dajanom imao vrlo bogat ljubavni životfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Pre princeze Dajane i kraljice Kamile, kroz život kralja Čarlsa III prošlo je mnogo žena.


Otkako je otišao na Koledž Triniti na studije, britanska javnost je počela da priča o emotivnom statusu prestolonaslednika kraljice Elizabete II i brine kada će se i kim on oženiti.


Tokom sedamdesetih i osamdesetih, Čarls je bez sumnje bio najpoželjniji neženja na Ostrvu.

Pritisak na mladog princa bio je ogroman, kao i njegov ljubavni apetit – navodno se u svojoj potrazi za mladom viđao sa 24 žene.

 

Bilo je među njima mnogo devojaka poznatih u tadašnjem britanskom društvu, uz često vraćanje Čarlsa Dajani, a jedna od kandidatkinja bila je devojka koju su kraljevski biografi nazivali njegovom "srodnom dušom". Bila je to plavokosa, plavooka Davina Šefild, s kojom je Čarlsa upoznala njegova mlađa sestra princeza Ana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fawbert (@ernest_fawbert)


Princ se 1976. zaljubio u još jednu devojku – Devinu Šefild, koja je mogla biti srodna duša za kojom je tragao – napisala je biografkinja Peni Džuror u knjizi "Firma" (2005). – Izgledala je idealno na mnogo načina, a delovalo je kao da su prilično zaljubljeni.


Postojao je, ipak, jedan problem.


Već je imala dečka kad ju je Čarls upoznao – napisala je Džurorova i objasnila da je u pitanju Džejms Bird, koji se istakao u trkama motornih čamaca.


Davina je isprva odbijala pozive princa na večeru, ali on je bio toliko uporan da je na kraju poklekla i njen dečko je ubrzo pao u zaborav.

Mediji su bili oduševljeni mladom lepoticom, nazivali su je "budućom kraljicom" i nisu mogli da je se zasite.

 

I samo što se veza prestolonaslednika kraljice Elizabete II s Davinom zahuktala, otkriveno je da princ Čarls nije prva ljubav mlade lepotice i to je bilo dovoljno da ona postane nepoželjna za Krunu. Štaviše, Bird je sam podelio detalje.


Novinar tabloida ga je naveo da priča o svom odnosu s Davinom, njihovoj vezi, sve s fotografijama njihovog "ljubavnog gnezda" – stoji u pomenutoj knjizi. – To je odmah i potpuno ubilo vezu.

 

Kralj Čarls III imao je buran ljubavni život
Kralj Čarls III imao je buran ljubavni životfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Davina se posle nekoliko godina udala za pisca Čarlsa Elingvorta i postala socijalna radnica. Dobila je troje dece i u slobodno vreme se bavi sportom, uglavnom plivanjem i trčanjem.


Inače je rođaka Samante Šefild, koja je od sredine devedesetih u braku s Dejvidom Kameronom, nekadašnjim premijerom Ujedinjenog Kraljevstva.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker