neizmerna podrška

Potez kralja Čarlsa koji je ODUŠEVIO SVET: Jednim činom pokazao da mu je zdravlje Kejt Midlton važnije od sopstvenog

0

I princeza i kralj su bili u istoj bolnici, a o jednom njegovom potezu priča ceo svet 

foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

I monarh, kralj Čarls i princeza od Velsa, Kejt Midlton, bili su u januaru hospitalizovani na prestižnoj klinici u Merilebonu, u severnom Londonu, pošto su oboje bili podvrgnuti ozbiljnim operacijama.

 

Upućeni su rekli kako je kralj Čarls, koji je lečen od uvećane prostate, viđen kako se ustaje iz svog bolničkog kreveta kako bi video princezu Kejt koja je leđala u drugoj sobi duž hodnika.

 

U to vreme, princeza Kejt se oporavlja nakon velike abdominalne operacije - za koju se prvo tvrdilo da je planirana i da nema veze sa malignitetom, ali su postoperativni testovi da ipak princeza boluje od raka.

 

 

I dok su se oboje borili sa teškim stanjem, kralj je smogao snage da obuče svoju bademantil i ode, u pratnji svoje supruge, kraljice Kamile, da obiđe svoju snaju Kejt Midlton. Ovo je izazvalo lavinu emocija i mnogo lepih osećanja u celoj naciji.

 

- Postoji veoma jaka veza između kralja i princeze. Oni su veoma bliski, još više u ovom trenutku - kaže jedan insajder, a drugi je dodao:

 

- Kralj je oduvek imao bliske, tople i jedinstvene veze sa princezom.

 

Nizali su se potom i drugi komentari, a detalji dirljivog sastanka podrške pojavili su se u javnosti i naišli su na oduševljenje kakvo se ne pamti u skorije vreme.

 

KRALJ ČARLS OBIŠAO KEJT U BOLNICI
KRALJ ČARLS OBIŠAO KEJT U BOLNICI foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

 

Kako je navedeno, kralj će prisustvovati tradicionalnoj uskršnjoj službi kraljevske porodice i da će to biti njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je princeza od Velsa otkrila da ima rak.

 

Princ i princeza od Velsa i njihovo troje dece neće prisustvovati službi sledeće nedelje nakon što je Kejt (42) rekla da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji u emotivnoj video poruci u petak.

 

Da posetimo, Čarls se od početka februara lečio od jednog oblika raka nakon što je je bio podvrgnut operaciji uvećane prostate u istoj bolnici u kojoj je Kejt imala operaciju abdomena.

 

KRALJ ČARLS OBIŠAO SNAJU U BOLNICI
KRALJ ČARLS OBIŠAO SNAJU U BOLNICI foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

U emotivnoj video poruci, Kejt je govorila o „velikom šoku“ nakon što su testovi identifikovali rak nakon operacije i „neverovatno teških meseci“ koje je njena porodica doživela, dok joj je glas pucao od emocija tokom snimanja.

 

Za Čarlsa se kaže da je 'ponosan' na svoju 'voljenu' snaju zbog njene 'hrabrosti' da govori o njenom tretmanu i da je ostao u bliskom kontaktu tokom proteklih nekoliko nedelja.

 

Vilijam i Kejt su se fokusirali na svoju decu, odvojili su vreme da pažljivo objasne stanje princezinog zdravlja sa princom Džordžom, princom Šarlotom i princom Luisom.

 

Bonus video:

Na pomolu najveća kriza u britanskoj kraljevskoj porodici?

 

 

makonda-tracker