vanvremenska

57 godina kasnije, i dalje je u trendu: Haljina u kojoj je Olivera Katarina hipnotisala Kan

0

Jedna od najlepših žena koje su ikada kročila na Kanski festival bila je naša Olivera Katarina, koja je tek 1967. godina očarala čitav svet

Olivera Katarina u filmu 'Skupljači perja'
Olivera Katarina u filmu "Skupljači perja"foto: senka ramadan, Youtube Printscreen

Juče je počeo 77. Kanski festival, koji okuplja neka od najznačajnijih imena današnjeg filma, a već prvog dana smo na crvenom tepihu videli mnoge svetske lepotice, uključujući nemačku manekenku Hajdi Klum.


Kad god se na našim prostorima priča o Kanu, nemoguće je ne setiti se 1967. godine, kada je jugoslovenski film "Skupljači perja" osvojio Gran pri žirija Kanskog festivala i bio nominovan za Zlatnu palmu.


Među glavnim zvezdama ovog izdanja Festivala bila je ekipa iz Jugoslavije, na čelu s neponovljivom Oliverom Katarinom, koja je u čuvenom filmu režisera Aleksandra Saše Petrovića igrala Lenče.

Kao i uvek kada je reč o Kanskom festivalu, moda je nezaobilazna tema, a slavna Beograđanka pojavila se tada u više vanvremenskih kreacija, od koje bi sve i danas bile među najlepšima na crvenom tepihu.

Najjednostavnija od njih bila je ona koju je Olivera Katarina odabrala za fotografisanje tokom dana, a u pitanju je komad kakav je i danas jedan od vodećih trendova. Glumica je okupljenim fotografima pozirala u elegantnoj košulji-haljini, modelu vertikalnih pruga koji je pripijen uz telo, ističe figuru peščanog sata jednostavnim pojasom i pada ravno pored nogu.

 

Olivera Katarina na Kanskom festivalu
Olivera Katarina na Kanskom festivalufoto: af / AFP / Profimedia

Zvezda "Skupljača perja" kombinovala ju je s papučama s niskim i tankim štiklama, tzv. kitten heel, koje su ovog proleća među vodećim trendovima, a kosa podignuta u visoku punđu dodatno je istakla lepotu lica Olivere Katarine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dijana Janković u Kanu

 

makonda-tracker