pala na kičmu!

"BILO MI JE MNOGO TEŠKO KAD ME BEKIM OŠAMARIO": Olivera Katarina otkrila zašto je htela da ODUSTANE od "Skupljača perja"

3

Prošlo je više od 50 godina otkako je snimljen film "Skupljači perja", a Olivera Katarina i danas pamti šamar koji joj je udario Bekim Fehmiju.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Umesto da odglumi udarac, slavnom glumcu se opustila ruka, pa je morao da se izvinjava i moli Oliveru da mu oprosti.

 

― Bilo mi je mnogo teško kada me je Bekim ošamario. Zveknuo mi je takvu šamarčinu da sam odletela na drugi kraj sobe i pala preko jednog sanduka na kičmu. Bilo je strašno i mnogo me je bolelo ― prisetila se glumica i pevačica.

 

Zbog ovog nemilog dogadaja glumcu je bilo veoma neprijatno.

 

Kasnije je bio tužan, pa je kleknuo pored mene i skoro zaplakao. Molio me je da mu oprostim i govorio je da nije namerno to uradio, već zbog filma.

 

 

Kolege su ovu situaciju brzo prevazišle, ali su onda naišli novi problem. Olivera je želela da napusti snimanje jer joj se nije svidelo kako izgleda kao Lenče.

 

― Nisam mogla da prihvatim svoje lice na ekranu. Bila sam samoj sebi ružna s tim tenom i šminkom. Plakala sam i molila reditelja Aleksandra Petrovića da mi nađe zamenu, ne znajući da će mi ta uloga obeležiti život i karijeru. On nije hteo ni da čuje. Bio je oduševljen kako izgledam, igram i pevam.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Pesma "Đelem, đelem" obeležila je ovaj film, ali i Oliverinu karijeru.

 

Posle premijere filma u Kanu održano je veliko slavlje na kom su bile sve svetske zvezde. Pevala sam pred njima tu pesmu, a oni su pali u sevdah, pa su razbijali sve pred sobom. Odjednom su ti civilizovani i hladni zapadnjaci potpuno poludeli. Bacali su sve sa stola, a ja sam se izula bosa i po toj srči igrala. Nije mi ni kap krvi potekla ― ispričala je glumica.

 

 

makonda-tracker