šta vi mislite?

Posvađala je modne znalce: Ovo je haljina o kojoj svi pričaju posle prvog dana Kanskog festivala

0

Ekscentrična kreacija koja je deo jedne od najzapaženijih kolekcija ove godine pojavila se prvog dana Festivala i odmah podelila mišljenja zaljubljenika u modu

Greta Gervig u haljini kuće Maison Margiela
Greta Gervig u haljini kuće Maison Margielafoto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

U Francuskoj je juče počeo 77. Međunarodni filmski festival u Kanu, koji je okupio velika imena svetske filmske industrije.


Prvog dana Festivala na crvenom tepihu videli smo veliki broj zapaženih filmskih radnika, a jedna od onih o kojima se najviše priča na društvenim mrežama je režiserka, scenaristkinja i glumica Greta Gervig.


Ona je ove godine predsednica žirija u glavnoj konkurenciji Kanskog festivala, a za svoje prvo pojavljivanje u Palati festivala i kongresa pojavila se u kreaciji iz jedne od najzapaženijih kolekcija ove godine.


U pitanju je haljina modne kuće Maison Margiela iz haute couture linije za proleće i leto 2024, koja je privukla mnogo pažnje na Nedelji mode u Parizu u februaru ove godine.

 

Greta Gervig u haljini kuće Maison Margiela
Greta Gervig u haljini kuće Maison Margielafoto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Greta Gervig pojavila se u plavo-beloj toaleti sa širokim bretelama, koja stvara figuru peščanog sata zahvaljujući umetku u predelu kukova, model midi dužine koji je rediteljka kombinovala sa neobičnim salonkama istog brenda.

Njen stajling privukao je mnogo pažnje na mrežama, a mnogi ističu da je čuvena umetnica ponela ovu haljinu na dosadan način.

 

Greta Gervig u haljini kuće Maison Margiela
Greta Gervig u haljini kuće Maison Margielafoto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

"Gde su aksesoari, gde je frizura, gde je šminka? Gde je drama?", "Njen stilista je lenština", "Pare ne mogu da kupe stil", "Ovo je uvreda za brend kakav je Maison Margiela", "Ova haljina ne sme da se nosi van konteksta revije"... neki su od komentara, ali je i mnogo onih koji naglašavaju da modni svet često zaboravlja da se odeća pravi za prave žene i realne situacije.


"Ne mora sve da bude kao pisti jer ljudi koji vole minimalistički stil imaju pravo da nose stvari kako oni žele", "Izgleda prelepo i bez svih dodataka", "Žena ima sopstveni stil, ostavite je na miru", "Odeća služi da se nosi kako nam odgovara", brane drugi Gretu Gervig.

 

Maison Margiela haljina Grete Gervig na pisti
Maison Margiela haljina Grete Gervig na pistifoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Revija na kojoj je prikazana ova haljina bila je među glavnim temama početkom godine, nakon što je Džon Galijano, koji je sada na čelu ove modne kuće, predstavio visoku modu na sebi svojstven način – ekscentrično i polumorbidno.

 

Modeli, koje je predvodila glumica Gvendolin Kristi, izgledali su kao porcelanske lutke i istovremeno bile zadivljujuće i bizarne, a nesvakidašnje kreacije pratile su dramatične frizure i šminka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kanski festival 2023.

 

makonda-tracker