skandali

MRAČNE TAJNE koje su im umalo došle glave: 11 stvari koje britanska kraljevska porodica želi da zaboravimo

1

Interesovanje javnosti za briansku kraljevsku porodicu verovatno nikada neće prestati, čak i ako sama monarhija nestane, a oni su veoma posvećeni održavanju svog imidža, koji je i te kako imalo šta da uzdrma...

kraljevska porodica, Britanska kraljevska porodica
foto: Shutterstock/Lorna Roberts

Britanska kraljevska porodica su monarsi i šefovi država, ali su takođe porodica kao i svaka druga. To znači da oni imaju svoje tajne i istine koje bi najradije čuvali daleko od očiju javnosti.

 

Izdvajamo jedanaest priča za koje sigurno nikad nista čuli:

 

1. Sestre princa Filipa su bile udate za naciste

 

Mnogi fanoci kraljevske porodice znaju da je princ Filip rođen u Grčkoj i da je njegova porodica pretrpela nekoliko gubitaka u njegovom životu. Filipovoj majci je dijagnostikovana šizofrenija, a otac se sa ljubavnicom preselio u Monte Karlo. Sve sestre princa Filipa su se udale, a on je ostao sam. 

 

- To se jednostavno dogodilo. Porodica se raspala. Majka mi je bila bolesna, sestre su mi bile udate, otac je bio na jugu Francuske. Morao sam da se pomirim sa tim - objasnio je jednm prilikom princ Filip.

 

Sestre princa Filipa su se udale za nemačke prinčeve, razvijajući prijateljstva i veze s nacistima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royals UK (@royalsjetset)

Njegova sestra Sofi se udala za direktora Ministarstva vazduhoplovnih snaga Trećeg rajha. Sofi je čak jednom od svoje dece dala ime Karl Adolf.

 

Ni njegova sestra Sesil nije izabrala drugačiji put, već je su ona i njen muž nastavili po dobro utvrđenom šablonu sklapanja prijateljstva.

 

2. Princ Čarls je želeo da bude Kamilin "tampon"

 

Svi znamo da su princ Čarls i njegova sadašnja supruga Kamila Parker Bouls vodili aferu manje-više sve vreme dok je bio u braku sa Dajanom. Ono što su neki od nas možda zaboravili je da su detalji te afere iznenadili čitav svet kada su procureli.

 

Tri meseca nakon što su princ Čarls i princeza Dajana objavili da se razvode, pušten je čitav niz tajno snimljenih telefonskih poziva između Čarlsa i Kamile. Recimo samo da su bili prilično uznemiravajući. U jednom trenutku, transkript telefonskog poziva otkriva da su se stvari poprilično zakomplikovale. 

 

 

O, Bože. Živeću u tvojim pantalonama. Bilo bi mnogo lakše! – rekao je Čarls, na šta je Kamila odgovorila: – U šta ćeš se pretvoriti, u par gaćica? 

 

Čarls zatim dodaje:

 

Ili, ne daj Bože, tampon. Kakve sam sreće! (smeh)

 

 

3. Kralj Edvard VIII je takođe bio povezan s nacistima

 

Princ Filip nije bio jedini član porodice koji je imao nacističke veze. Kralj Edvard VIII, kraljičin ujak, bio je posebno blizak sa svojim nemačkim rođacima i voleo je njihovu kulturu.

 

Sve je to bilo dobro do 1920-ih i 1930-ih, kada je Adolf Hitler došao na vlast. Prvobitno poboljšanje nemačke privrede ustupilo je mesto potpunom putu uništenja i pustošenja, koji kralju Edvardu VIII naizgled nije smetao.

 

- Nije naš posao da se mešamo u unutrašnje stvari Nemačke, bilo u vezi sa Jevrejima ili u bilo čemu drugom - rekao je jednom nemačkom rođaku

 

 

Godine 1937, nekoliko meseci nakon što su se on i Volis Simpson venčali, par je otputovao u nacističku Nemačku. Dok su išli pod maskom da traže uslove za rad, dočekali su ih nacističkim pozdravom. Posetili su školu za obuku SS gardista, večerali sa Hermanom Geringom i Jozefom Gebelsom i sastali se sa samim Hitlerom u njegovom domu u Berghofu.

 

 

4. Rođake kraljice Elizabete bile su skrivene zbog invaliditeta

 

Nerisa i Ketrin Bouz-Lajon bile su prve rođake kraljice Elizabete. Svaka od njih je rođena sa mentalnim invaliditetom i sakrivena je u Kraljevskoj Earlsvudskoj ustanovi za mentalne defekte od svoje 22. i 15. godine. Njihova porodica je takođe prijavila da su devojčice mrtve 1961. godine u pokušaju da sakriju njihovo postojanje od javnosti.

 

 

Ketrin i kraljica Elizabeta rođene su iste godine, ali pošto je porodica imala malo razumevanja kako da se nosi sa mentalnim invaliditetom, živeli su strogo odvojenim životima.

 

 

5. Prvi muž princeze Ane imao je još jedno dete van braka

 

Princeza Ana bila je udata za Marka Filipsa od novembra 1973. do aprila 1992. i njih dvoje imaju dvoje dece zajedno: Zaru Tindal i Pitera Filipsa. Ali ispostavilo se da Mark ima još jedno dete, ono koje je navodno začeto u vreme kada su on i En bili u braku.

 

Mark Filips je navodno otac ćerke po imenu Felisiti, koja sada živi na Novom Zelandu, ali je živela na istom imanju od 700 hektara kao Zara i Piter dok su odrastali.

Njena majka, Heder Tonkin, tražila je od Marka da prizna Felisiti kao svoju ćerku. 

 

Moja želja je da je Mark javno prihvati i da mogu da unesem njegovo ime u njen rodni list. On je to odbio, ali joj je istovremeno plaćao 6.000 funti godišnje tokom pet godina -  rekla je Heder. 

 

 

7. Princeza Margaret je bila zaljubljena u oženjenog čoveka

 

 Princeza Margaret se slavno zaljubila u Pitera Taunsenda i bila je toliko posvećena čoveku da je planirala da se uda za njega.

 

 

Brak je na kraju otkazala kraljica, ali ne iz pretpostavljenih razloga. Ispostavljs se da, kada je Margaret upoznala Pitera, on je bio oženjen i radio za njenu porodicu.

 

 

8. Kraljica Viktorija se udala za svog prvog rođaka

 

Mnogi ljudi znaju da su kraljica Elizabeta i princ Filip bili u srodstvu. Ipak činjenica da se i kraljica Viktorija udala za svog rođaka, i to bliskog. Viktorija i Albert upoznali su se kada je ona imala samo 16 godina, a ona ga je zaprosila pet dana nakon njegovog putovanja u Englesku.

 

9. Princ Filip je izgovarao svakakve problematične stvari

 

Princ Filip je decenijama bio važan član kraljevske porodice, ali je decenijama bio i najproblematičan član. Pre svoje smrti, Filip je bio poznat po tome što je opušteno izgovarao sve vrste zapaljivih komentara, uključujući i one koji su mogli da naštete monarhiji i okarakterisani su kao rasistički.

.

 

10. Fergi je jednom pokušala da "proda pristup" svom bivšem mužu

 

Sara Ferguson - ili Fergie kako je obično poznata - bivša je žena princa Endrua. Kao i njen bivši, Fergi ima nekoliko velikih skandala. U jednom incidentu iz 2010. optužena je da je pokušala da proda pristup svom bivšem u zamenu za gotovinu. Tražila je 500.000 dolara, a čuvene su paparaco fotogafije na kojima joj jedan opoznati bogataš ljubi stopala.

 

11. Kraljica Elizabeta je volela da se kocka

 

Kraljica Elizabeta je bila poznata po trkačkim konjima, ali da li ste znali i da je volela da se kladi na same trke? Ona je navodno izvukla više od 6 miliona dolara samo od svojih opklada. Bakingemska palata je insistirala da je ona "iznad kockanja", ali takve priče je teško poreći.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Gest kraljice Elizabete na sahrani princeze Dajane

 

makonda-tracker