deli sudbinu jedne žene

Njen tata biće kralj — a ona? Titula koja čeka princezu Šarlot želela bi SVAKA DEVOJKA, ali neće moći lako da je dobije

0

Kada njen tata Vilijam postane kralj, princeza Šarlot mogla bi da dobije jednu počasnu titulu koju bi svaka devojka samo poželela.

Koju titulu će imati u budućnosti princeza Šarlot?
Koju titulu će imati u budućnosti princeza Šarlot?foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ćerka, princa i princeze od Velsa, princeza Šarlot, jedna je od omiljenih članica britanske kraljevske porodice, pored svoje braća, Džordža i Luija.

 

Simpatična princeza, za koju mnogi veruju da će biti možda i najlepša članica kraljevske porodice, pokazala se u poslednjim prilikama i javnim pojavljivanjima kao desna ruka svoje mame Kejt Midlton, pa je u nekolicini prilika ona bila ta koja je uspela da smiri nestašluke najmlađeg člana porodice, Luija.

 

Premda će, kada odraste, Šarlot najverovatnije dobiti titulu vojvotkinje od Edinburga, postoji još jedna počasna titula koju bi Šarlot mogla dodati svom imenu.

Naime, princeza Šarlot i princeza Ana nalaze su u istoj situaciji, tačnije, obe su jedine ćerke kraljeva.

 

Prema kraljevskom protokolu, pravila odlučuju da starija kći monarha dobije i titulu kraljevske princeze. Počasnu titulu danas nosi princeza Ana, a trebalo bi da jednog dana pripadne (za sada jedinoj) ćerki princa Vilijama, piše tportal.hr.

 

 

Ipak, Šarlot će do titule kraljevske princeze morati da pričeka. Naime, Ana je tek sa 36 godina, odnosno 1987. godine, dobila tu titulu. Da bi je Šarlot dobila, Ana mora da umre, a Vilijam mora postati kralj.

 

Princeza Ana je dobila titulu kraljevske princeze tek sa 36 godina
Princeza Ana je dobila titulu kraljevske princeze tek sa 36 godinafoto: STF / AFP / Profimedia

 

To znači da bi i njen deka, kralj Čarls III, morao umreti ili abdicirati.

Što se tiče princa Džordža, on će dobiti titulu princa od Velsa, koju njegov otac sad ima, a najmlađi Lui bi trebalo da dobije ili titulu vojvode od Kembridža ili vojvode od Jorka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Napravite frizuru kao princeza

 

makonda-tracker