rasplakao se pred svetom

Odavno nije OVAKO IZGUBIO samokontrolu: Zašto je kralj Čarls LIO SUZE pred celom britanskom elitom?

2

Kralj Čarls je plakao pred svima na godišnjoj trci konja, a razloga za to ima — nekoliko!

kralj čarls nije mogao da sakrije suze na trci konja
kralj čarls nije mogao da sakrije suze na trci konjafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kralj Čarls je prethodnih meseci dobio i izgubio mnogo toga: dobio titulu kralja i sve obaveze i počasti koje s njom idu, a izgubio majku, pre toga i oca, i čitav život koji je vodio do svojih, maltene, poznih godina. Ovih dana je bio uznemiren zbog toga što je njegov prijatelj bio u podmornici Titan, pa ne čudi da je u poslednje vreme mnogo stresa na njegovim plećima.

 

Pre par dana, on je prisustvovao godišnjoj trci konja, nazvanoj Royal Ascot,

što je najpoznatija konjička trka na svetu, koja slavu ne duguje samo konjima, već zvanicama koje čine kraljevska porodica, aristokratija i najuticajniji ljudi Velike Britanije. 

 

Međutim, proglašenje pobednika ove prestižne smotre čak je ostalo pomalo i u kraljevoj senci — i to kako!

 

Kralj Čarls i kraljica Kamila gledali su poslednje momente trke, uzbuđenje je bilo na vrhuncu, kada je kralj pogledao radosno svoju suprugu na kraju, a onda obrisao suze. Naime, njihov konj je pobedio, a kada je proglašen njegov trijumf, hiljade gledalaca je skandiralo.

 

Kraljica je čak i bacila letak s programom trke, ali, ipak, Čarlsova reakcija zasenila je i nju samu. On suze nije mogao da sakrije!

 

 

Što se same nagrade tiče, ona nije mala, a kako se navodi, vlasnik pobedničkog konja dobiće 50 hiljada funti.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

Nakon pobede, publiku je dirnula i članica kraljevske porodice Zara Tindal, koja je održala emotivan govor i pomenula svoju pokojnu baku, kraljicu Elizabetu. Kada su je pitali kako se oseća jer je konj kralja pobedio u trci, Zara je rekla:

 

I gorko i slatko, zar ne? Mislim o tome koliko bi ponosna i uzbuđena bila naša baka, kraljica. Ali da pobednici budu Čarls i Kamila, da održe taj san živim, bilo je neverovatno, kakva trka!

 

zara tindal održala je emotivni govor u kom je pomenula pokojnu elizabetu, svoju baku
zara tindal održala je emotivni govor u kom je pomenula pokojnu elizabetu, svoju bakufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Čarls i Kamila, koji su veliki fanovi trke, napisali su da su srećni jer znaju da se istorijska trka nastavlja i da je ključan uticaj na trke na globalnom nivou i u industriji uzgajivanja konja.

 

Stručnjak za britanski dvor Ričard Ficvilijams rekao je da je takmičenje za Čarlsa bilo veoma emotivno jer je njegova majka obožavala ovu smotru.

 

I pobeda, i sećanje na majku, i tuga zbog toga što više nije s njim, ali ponos jer je trijumf došao na red baš kada on nosi titulu kralja... I ne čudi što je celo ovo iskustvo bilo sa svih strana emotivno za kralja Čarlsa.

 

 

makonda-tracker