odan i posvećen

"ON JE, JEDNOSTAVNO, BIO JE MOJA SNAGA..." Emotivna poruka kraljice Elizabete govori sve o Filipovoj i njenoj ljubavi

0

Nakon skoro 75 godina ljubavi, britanska kraljica ostala je bez supruga

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nedugo nakon što su mediji javili da je vojvoda od Edinburga princ Filip preminuo, Bakingemska palata je potvrdila ovu vest.


S dubokom žalošću kraljica objavljuje smrt njenog voljenog supruga, princa Filipa, vojvode od Edinburga. Njegovo visočanstvo je preminuo mirno ovog jutra u dvorcu Vindzor. Nova saopštenja biće objavljena u dogledno vreme. Kraljevska porodica se pridružuje ljudima iz celog sveta koji žale zbog ovog gubitka — navedeno je u saopštenju u ime kraljice.


Svi su, međutim, čekali kraljičinu ličnu i manje formalnu poruku povodom smrti supruga. Danas je na zvaničnom profilu The Royal Family podeljen portret kraljice Elizabete II i princa Filipa nastao 2016. godine koji potpisuje čuvena Eni Libovic, uz poruku kraljice. U pitanju je njen citat iz 1997. godine, u kojem se Elizabeta osvrnula na svoj brak.

 


On je, vrlo jednostavno, bio moja snaga i potpora svih ovih godina i ja, cela njegova porodica, ova i mnoge druge države, dugujemo mu mnogo više nego što bi ikad rekao, više nego što bismo ikad mogli da znamo — rekla je kraljica Elizabeta II tada.


U nastavku poruke navodi se da je princ Filip bio posvećen kraljici i da se 1953. godine, na dan krunisanja njegove supruge, zakleo da će joj biti veran podanik.

 

 

makonda-tracker