i dalje ju je obožavao

Zbog nje je ostavio DOMOVINU i KRUNU: BOLNA AFERA supruge koja je slomila vojvodu zbog kog je Elizabeta postala kraljica

0

Edvard, vojvoda od Vindzora, toliko je voleo svoju suprugu da se zbog nje odrekao — svega — a ona mu je "vratila" na neobičan način...

Volis Simpson i Edvard VIII
Volis Simpson i Edvard VIIIfoto: ullstein bild / ullstein bild / Profimedia

Ljubavna priča Edvarda VIII i Volis Simpson i danas je vrlo intrigantna, a posebno je bila u to vreme!

 

Naime, kako to danas strani mediji opisuju, Volis Simpson je bila "prethodnica Megan Markl" u svetu kraljevskih ljubavi — glumica, udata ranije i, po svemu sudeći, zabranjena.

 

Edvard VIII početkom 20. veka je, zaprosivši ženu koju je voleo, sam sebi postavio ultimatum između nje i prestola. Odabrao je Volis i ljubav.

 

Stric Elizabete II ovim je krunu i tron, maltene, predao u ruke bratanici, koja je postala kraljica koja je vladala decenijama, a on je živeo srećno u naručju žene koju je voleo.

Ipak, iako bi ljubavna priča Volis Simpson i Edvarda VIII mogla izgledati kao savršena pobeda ljubavi nad pravilima monarhije, neki detalji otkrivaju da ipak sve to nije bilo toliko bezuslovno kako bi se činilo.

 

Navodilo se da je Volis Simpson imala afere, a jedan šokantan događaj odigrao se kada joj se suprug suprotstavio...

 

Ljubavnik Volis Simpson tada je bio američki pripadnik visoke klase, ujedno i homoseksualne orijentacije, Džimi Donahju, kako se navodi u neobjavljenim memoarima En Sigrim.

 

Navodi se da je Volis Simpson varala Edvarda
Navodi se da je Volis Simpson varala Edvardafoto: Daniel Frasnay / akg-images / Profimedia

Ti memoari čuvaju se na Univerzitetu Kemdridž, a nude jedinstven uvid u život stanara vile Vindzor, pariskog doma u kome su živeli Edvard i Volis nakon njegove abdikacije 1936. godine.

 

Sigrim je radila za tadašnjeg vojvodu od Vindzora od 1950. do 1954. godine i zapisala je sve neverovatne detalje kojima je svedočila.

Pisala je kako je, posle 13 godina braka, vojvotkinja postala "nervozna" zbog svog muža s velikim potrebama i traženjem odobravanja i pažnje, pa je to dovelo do njene vanbračne afere s Džimijem Donahjuom, koji je od nje bio 19 godina i bio je homoseksualne orijentacije.

 

 

Volis je Džimija srela 1941. godine, kada je on imao 35, ona 54 godine, ali aferu su započeli 9 godina nakon tog susreta. On je imao ekstravagantan život u Njujorku, a pre Volis, redovno se viđao s drugim muškarcima.

 

U svojim memoarima, Sigrim se seća momenta kada je vojvoda napokon optužio svoju suprugu za preljubu.

 

Edvard je u suzama optužio suprugu za preljubu
Edvard je u suzama optužio suprugu za preljubufoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Neko mu je rekao da vojvotkinja svaku noć provodi s istim mladim čovekom. On je otišao u svoju sobu i legao na krevet. Došla je kasnije te noći i otišla kod njega, a ja sam čula kako se guši od suza i govori joj šta je čuo. Otkrivena je. Naivno se nadala da će biti neotkrivena u svojim aferama, htela je da se zabavlja, pa je bila besna na samu sebe (jer je otkrivena) — pisala je En Sigrim.

 

Vojvotkinjinina afera, kako se navodi, nastavila se i nakon što je vojvoda saznao, ali završila se 1954. godine.

 

Bonus video

AFERA OBAMA TRESE AMERIKU

 

makonda-tracker