tajna poruka koja je ušla u istoriju

PONOVO ISMEJANA, PONOVO NA METI UVREDA: Kamila pokušala da kopira čuvenu OSVETNIČKU HALJINU princeze Dajane

2

Mnogi su primetili da se u načinu oblačenja vojvotkinje od Kornvola mogu videti jasni uticaji stila pokojne ledi Di, ali ova fotografija mnoge je iznenadila

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gotovo da nema osobe na svetu koja ne zna za verovatno najpoznatiji ljubavni trougao u savremenoj istoriji, koji su činili princ Čarls, princeza Dajana i Kamila Parker Bouls.


Dok se cela planeta divila lepoti, šarmu, humanosti i neposrednosti princeze od Velsa, njen suprug bio je u paralenoj vezi s udatom članicom visokog britanskog društva Kamilom, i to vezi koja je započela dugo pre nego što su oboje stupili u svoje nesrećne brakove. O tome se godinama spekulisalo, svima je bilo jasno da Dajana ne živi životom iz bajke, a ona se na kraju razvela od Čarlsa i prepustila ga ljubavi njegovog života.

 

Poslednje godine ove bračne zajednice bile su posebno turbulentne, ali princeza od Velsa više nije bila nesigurna i slomljena devojka koja je patila i preklinjala supruga da obrati pažnju na nju. Ona je bila sve samouverenija, sve snažnija, a da neće dopustiti da je slome okolnosti koje su je zadesile jasno je pokazala 1994. godine, u danu kada je princ Čarls u jednom intervjuu priznao da vara svoju suprugu s Kamilom. Dajana je svega nekoliko sati kasnije trebalo da se pojavi na žurki u organizaciji magazina Vanity Fair, a u poslednjem trenutku rešila je da ne obuče elegantnu haljinu modne kuće Valentino već nešto sasvim neočekivano.

 

Princeza od Velsa, koja je, iako ga je neretko kršila, ipak morala da se pridržava određenog protokola kada je reč o oblačenju, stigla je na zabavu u sada već čuvenom modelu grčke dizajnerke Kristine Stambolijan — crnoj haljini iznad kolena koja otkriva ramena, naglašava grudi iako ih ne otkriva previše, a u prvi plan stavlja i izvajane ruke i noge. Dodala je tome visoke štikle i efektan čoker od bisera ukrašen masivnim dragim kamenom i Dajana je postigla izgled koji je ušao u istoriju, a ova haljina nazvana je u medijima "osvetničkom" (eng. Revenge dress) jer je princeza poslala poruku Čarlsu i Kamili, ali i kraljici Elizabeti II, da je ostala jaka i da će ih uvek s lakoćom zaseniti.

 

1 / 2 Foto: NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia


Malo je poznato da smo nešto kasnije imali priliku da vidimo sličan model haljine u krugovima britanskog visokog društva, i to ni manje ni više nego na... Kamili Parker!

 


Na društvenoj mreži Tviter nedavno se pojavila fotografija Čarlsove nekadašnje ljubavnice i današnje supruge kako na jednom događaju izlazi iz taksija u modelu koji otkriva ramena na način na koji je to činila Dajanina haljina, boja je identična, a donji deo, koji je nešto duži, Kamila je podigla i pridržavala rukom. Tu su i maltene iste cipele, kao i neobično poznata ogrlica...

 


Iako se posle toliko vremena i zbog činjenice da Kamila tada nije bila članica kraljevske porodice, pa nije praćen svaki njen korak, ne može reći sa sigurnošću, spekuliše se da je Kamila ponela ovu haljinu 1995. na proslavi svog rođendana, a korisnici društvenih mreža tvrde da je Čarlsova draga želela da pokaže da ona može da nosi sve što i Dajana.


Ipak, javnost, koja nikad nije bila previše oduševljena vojvotkinjom od Kornovola, vidi u ovim fotografijama samo razlog za podsmeh.


"Toliko je želela ono što je ona imala", "Poređenje je urnebesno", "Kakva šteta, Kamila", "Koliko je samo želela da bude ona", "Može da pokušava da se oblači kao Dajana, ali nikad neće biti voljena niti izgledati kao ona"... samo su neki od komentara koji prate ove fotografije.

 

1 / 14 Foto: Profimedia


Šta mislite, je li britanska javnost prestroga prema vojvotkinji?

 

 

makonda-tracker