toliko šokantan da nije završio ni u seriji

DAJANA JE SAMO PONAVLJALA: "TO JE BOLESNO!" Najveći skandal princa Čarlsa i Kamile još uvek niko nije nadmašio

3

Britanski tabloidi, uvek željni senzacije i "prljavštine" o pripadnicima kraljevske porodice, bili su van sebe kada su se u javnosti pojavio transkript "seksi" razgovora princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls, samo tri meseca nakon što se on razveo od ledi Dajane.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Magazin People objavio je pod naslovom "Čarls i Kamila — traka" transkript telefonskog razgovora vođenog 1989. godine, a reč je o šestominutnoj i vrlo eksplicitnoj razmeni. I tridesetak godina kasnije, nakon što smo svedočili brojnim aferama, "curenjima" i navikli na rušenje granica i tabua, ovaj razgovor nesumnjivo je jedan od najšokantnijih skandala poznatih ličnosti koji su isplivali do danas.


U snimku koji je nastao dok je princ Čarls još bio u braku s princezom Dajanom, prestolonaslednik britanskog trona izražava želju da "stanuje u Kamilinim pantalonama" jer bi tako "bilo mnogo lakše". Kamila Parker Bouls konstatuje da će se Čarls ponovo roditi kao "par gaćica", a princ kaže da bi mogao da bude i Kamilin tampon i da ga baci u ve-ce šolju i pusti vodu kako bi se zavrteo i da "nikad ne ode dole". Ona se sve vreme kikoće, dodaje da bi mogao da bude i kutija njenih tampona, a Kamila u jednom trenutku kaže:


Oh, dragi, oh, kako te želim sad.

1 / 9 Foto: Profimedia


Ovaj skandal nazvan je u medijima "Tampongejt", potresao je kraljevsku porodicu, a lični telohranitelj princeze Dajane izjavio je jednom prilikom da je ona, iako je snimak isplivao tek tri meseca nakon što se princeza razvela od Čarlsa, bila u neverici i da je ponavljala samo: "To je jednostavno bolesno".


"Netfliksova" serija "Kruna", jedna od najpopularnijih televizijskih drama proteklih godina, bavi se vladavinom kraljice Elizabete II i prati skandale koji su obeležili život britanske kraljevske porodice, a mnogima je zasmetalo što je ovaj skandal, nesumnjivo jedan od najšokantjijih, isključen iz serije i pored detaljnog prikaza Čarlsove veze s Kamilom. Kako je objasnio glumac Džoš O'Konor, koji igra mladog princa Čarlsa, za to možemo da krivimo njega. Navodno je njegov prvi uslov da bude deo ovog projekta bilo to da ne mora da izgovori "prljavštinu" koju je prestolonaslednik britanskog prestola uputio svojoj ljubavnici.

Džoš O'Konor, Princ Čarls, Olivija Kolman, Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Kad su mi ponudili ulogu, jedno od mojih prvih pitanja bilo je — kad kažem pitanja, mislim uslova — "Ne radimo onaj telefonski razgovor o tamponu" — priznao je O'Konor i dodao da je ovo bila prilika da njegovi roditelji konačno odgledaju nešto što je snimio bez osećaja sramote i da nije želeo da im to pokvari tako što bi izgovorio taj tekst.

makonda-tracker