na sve su mislili

ŠAMAR od kog će se Megan Markl i princ Hari teško oporaviti: Saseksovi poniženi na način koji bi za mnoge bio NEOPROSTIV

2

Baš kad pomislimo da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne mogu da se osete odbačenije od strane kraljevske porodice, usledi novi udarac

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Kada su okrenuli leđa britanskoj kraljevskoj porodici i odrekli se položaja njenih viših članova (odnosno, onih koji moraju da rade u određenim oblastima), princ Hari i njegova supruga Megan Markl ostali su bez mnogih beneficija.


Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su, sada već čuvenim "Megzitom" izgubili i pravo da budu rame uz rame s princem Vilijamom i Kejt Midlton na najvažnijim događajima i obično su, ako uopšte budu pozvani, na začelju. Sada se ovo prelilo i na virtuelni svet, a britanski mediji pišu da je u pitanju novi udarac za Harija i Megan.

 

Naime, Saseksovi su premešteni na samo dno zvaničnog vebsajta kraljevske porodice u odeljku u kom se predstavljaju njeni članovi.

 

Na samom vrhu je kralj Čarls III, sledi njegova kraljica supruga Kamila, princ Vilijam, njegova supruga Kejt Midlton, zatim grof i grofica od Veseksa, princeza Ana, vojvoda i vojvotkinja od Glostera, vojvoda od Kenta i princeza Aleksandra (dalja rođaka kraljice Elizabete II).

Tek posle njih nalaze se kratke biografije vojvode od Saseksa princa Harija i vojvotkinje od Saseksa Megan. Da stvar bude gora, odmah pored fotografije Megan Markl, pretposlednje na spisku, nalazi se deo posvećen princu Endruu, najozloglašenim članu britanske kraljevske porodice u ovom trenutku.

 

Podsetimo, Endrua je jedna žena optužila da ju je silovao kada je imala 17 godina, a mediji godinama pišu o njegovom odnosu sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom i prinčevim posetama Epstajnovom privatnom ostrvu na kojem je podvodio tinejdžerke bogatašima.


Prema pisanju medija, ovaj spisak održava to kako novi kralj Čarls vidi današnju monarhiju i veliča one koji je najviše podržavaju.

 

 

makonda-tracker