ona i čarls smanjuju monarhiju

Ovo će možda razbesneti Britance: Kraljica supruga Kamila želi da prekine tradiciju koju je obožavala Elizabeta II

1

Kamila Parker Bouls je postala kraljica supruga nakon stupanja Čarlsa na presto.

foto: EPA-EFE/MAURICIO DUENAS CASTANEDA
foto: EPA-EFE/MAURICIO DUENAS CASTANEDA

Smrt kraljice Elizabete II je donela mnoge promene u kraljevskoj porodici, a između ostalog, piše se i da će oko 100 ljudi dobiti otkaze. Radi se o onima koji su bili zaposleni u nekadašnjoj rezidenciji Čarlsa i Kamile, s obzirom na to da su oni sad u Bakingemskoj palati, a poznato je i da kralj Čarls želi da smanji monarhiju.

 

U tome mu pomaže i njegova supruga Kamila, koja će ujedno ukinuti i jednu od omiljenih kraljevskih tradicija Elizabete II, u pitanju su dvorske dame. Kraljice je tokom svih godina svoje vladavine imala dvorske dame koje su joj pomagale u svemu, od administracije, biranja garderobe, pa do organizovanja različitih događaja. Bitan detalj je i da su sve te žene iz bogatih porodica, a za svoje dužnosti nisu dobijale novac.

Kraljevski biografi opisuju Kamilu kao snagu i oslonac novog kralja, a upravo ovim gestom ona mu pomaže u smanjenju monarhiju, koju je Čarls već najavio. 

 

Inače, Kamila i Kejt Midlton su takođe imale pravo na dvorske dame, ali su obe rešile da se odreknu toga i nisu želele da nastavljaju tradiciju kraljevske porodice, a sada se čini da će Kamila definitivno ukinuti ono što je kraljica Elizabeta dugo poštovala.

 

1 / 11 Foto: EPA-EFE/MAURICIO DUENAS CASTANEDA

 

Podsetimo, Kamila Parker nije najomiljeniji član porodice, a posebnu netrpeljivost prema njoj iskazuje Čarlsova sestra, princeza Ana, koja otvoreno iznosi svoje stavove i smatra da Kamila nikada neće biti dobra kraljica supruga.

 

 

makonda-tracker