žive odvojeno

Znate li ko je najveća ljubav Pedra Almodovara? Njihova priča nije tipična, ali traje više od 20 godina

0

Dobro su nam poznate muze Pedra Almodovara, neponovljive, talentovane žene koje su ga inspirisale da napravi neka od najvećih umetničkih dela u istoriji filma, a

Pedro Almodovar se do 34. godine deklarisao kao biseksualac
Pedro Almodovar se do 34. godine deklarisao kao biseksualacfoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Režiser Pedro Almodovar često je govorio o ženama koje su obeležile njegov život i pričao u svojim nagrađivanim filmovima o njihovim iskustvima, problemima, izazovima, radostima...


Dobro su nam poznate njegova majka Franciska, njegove muze i prijateljice, uključujući i oskarovku Penelope Kruz, zatim Karmen Mauru, Viktoriju Abril, Marisu Paredes...

 

Ipak, ne zna se mnogo o muškarcima koji su uticali na Almodovara i inspirisali ga.

 

Pedro Almodovar s Penelope Kruz na 36. dodeli Goja nagrada
Pedro Almodovar s Penelope Kruz na 36. dodeli Goja nagradafoto: EPA-EFE/Kai Forsterling

Čuveni reditelj je deklarisani homoseksualac, iako je sebe do 34. godine opisivao kao biseksualca. On nije poznat kao neko ko eksponira svoju privatnost, ali nikada nije krio svoju ljubav s partnerom Fernandom Iglesijasom Masom, koja traje više od dve decenije.

Fernando je poznati fotograf, model i nekadašnji košarkaš kog je Almodovar upoznao na žurki 2002. godine i od tada, kako je pisao 20minutos, održavaju "povremen, ali blizak odnos".

 

Reditelj je u više navrata za to vreme angažovao Masa u svojim projektima, u nekim manjim ulogama, pa tako u svojoj biografiji ima pojavljivanje u filmovima "Pričaj s njom", "Koža u kojoj živim", "Prekinuti zagrljaji", "Hulijeta", "Bol i slava"...


Kao par, Almodovar i Mas ne mare za konvencije, pa stoga ne žive zajedno, a kada sarađuju – borave u odvojenim sobama, kao da je Fernando bilo koji drugi član tima. Poznato je da španski filmski mag često i rado radi sa istim ljudima, a svi oni čine njegovu svojevrsnu ekipu, čiji je Iglesijas Mas deo.


Moja uloga u Almodovarovoj "trupi" je.... posao. Posao u umetničkom okruženju koji je čudo, privilegija. Osim toga, oni čine da sve bude lako. To je luksuz – opisao je Fernando svoje iskustvo za Vanity Fair jednom prilikom.

 


Kako je pisao španski El Mundo, dečko Pedra Almodovara potiče iz bogate i veoma konzervativne porodice i nije s režiserom iz bilo kakvog interesa.


Živi u prelepoj kući u Malasanji sa svojom majkom, koja je veoma stara, a on je vrlo odgovoran sin. Vratio se da živi s njom kako ne bi bila usamljena i da bi mogao lično da brine o njoj – otkrila je svojevremeno novinarka Beatriz Miranda.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Režiser o najvećem žalu Žarka Lauševića

 

makonda-tracker