za ceo život

Spojio ih je – Beogradski teatar, najvećom srećom u životu smatra nju: 52 godine duga ljubav glumca kog Srbija obožava

0

Legendarni glumac osvojio je BAFTA i Emi nagradu, izgradio uspešnu višedecenijsku karijeru, postao ser, ali ako njega pitate, najveći blagoslov u njegovom životu je to što je 1972. upoznao ženu s kojom danas provodi pozne godine...

Dejvid Suše u ulozi Herkula Poaroa
Dejvid Suše u ulozi Herkula Poaroafoto: ITV Plc / Granada International / AFP / Profimedia

Slavni engleski glumac Dejvid Suše izgradio je veliku karijeru, dobio brojna priznanja i svetsku prepoznatljivost, uručen mu je Orden Britanske imperije za doprinos umetnosti i kulturi, a kod nas je uglavnom najpoznatiji kao neponovljivi detektiv Herkul Poaro.


Iako je više glumaca oživelo čuveni lik iz romana Agate Kristi, Suše je postao sinonim za ovog šarmantnog detektiva, a igrao ga je u periodu od 1989. do 2013. godine.


Jedna od zvezda o čijem se privatnom životu nikada nije mnogo pričalo i znalo, a on je uvek kao jednu od najvažnijih stvari o sebi isticao to što je mlad pronašao ljubav svog života – poznatu glumicu Šilu Faris.

 

Dejvid Suše i Šila Faris zajedno su od početka sedamdesetih
Dejvid Suše i Šila Faris zajedno su od početka sedamdesetihfoto: Retna/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Suše je u svet glume ušao kroz pozorište, kada je 1969. zaigrao u teatru "Gejtvej" u Česteru, s kojim je gostovao širom Engleske. Tako ga je 1972. put naveo u Koventri, gde je igrao u čuvenom pozorištu "Beogradski teatar".

Ova ustanova dobila je ime po Beogradu, budući da su Koventri i tadašnji glavni grad Jugoslavije "gradovi blizanci", a Beograd je na početku izgradnje pozorišta obećao bukovu građu kao poklon Koventriju od naše zemlje.


U svakom slučaju, glumac je upoznao Šilu, tada mladu pozorišnu glumicu, a nije im trebalo mnogo da se zaljube. Već na prvi pogled, on je bio zanesen mladom koleginicom, a kasnije je ispričao da mu je trebalo malo vremena da je ubedi da izađe s njim na večeru.

 

Dejvid Suše i Šila Faris zajedno su od početka sedamdesetih
Dejvid Suše i Šila Faris zajedno su od početka sedamdesetihfoto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Venčali su se četiri godine kasnije, 30. juna 1976, a zajedno su dobili dvoje dece. Najpre je 1981, posle devet godina ljubavi, na svet stigao njihov sin Robert, koji je postao kapetan u Kraljevskim marincima, a potom 1983. i ćerka Ketrin, koja je danas ugledna fizioterapeutkinja.


Nakon udaje, Šila je odlučila da napusti pozorište i potpuno se posveti porodici.


Smatram sebe najblagoslovenijim jer imam suprugu kakvu imam... Imam ženu koja nikad, nikad nije rekla "ne" bilo čemu što sam želeo da uradim, nijednoj ulozi kojoj sam hteo da igram – istakao je svojevremeno Suše.

 

Dejvid Suše i Šila Faris zajedno su od početka sedamdesetih
Dejvid Suše i Šila Faris zajedno su od početka sedamdesetihfoto: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre nekoliko godina, princ Vilijam proglasio je Sušea vitezom, a najveći utisak na glumca, koji je bio počastvovao, ostavilo je ponašanje njegove supruge, koja je tokom čitave ceremonije plakala od sreće i ponosa i potom se požalila da ju je sramota jer je popustila pred emocijama.


Glumac, koji danas slavi 78. rođendan, proteklih godina rani značajno manje nego ranije, samo onda kad ne može da odoli, i trudi se da vreme provodi sa Šilom.


Više ne želim da radim predstavu za predstavom – rekao je Suše 2019. – Voleo bih da provodim više vremena sa svojom suprugom, koja mi je omogućila da imam ovakvu karijeru.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako izgleda brak posle više od 30 godina?

 

makonda-tracker