Lako se pravi, a najbolje od svega je što višnje možete zameniti voćem po izboru
Bilo da vam treba ideja za spremanje kakve poslastice za slavlje ili prosto želite da se dobro zasladite, uvek je dobar izbor starinska lenja pita koju možete praviti sa omiljenim voćem.
Ovaj recept za lenju pitu sa višnjama možete modifikovati po pitanju voća, koristiit sezonsko i sveže, a što je najbolje, jako brzo se sprema i svakome uspe.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 600 g očišćenih višanja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin-šećera
- 200 g margarina
- 100 g šećera
Priprema:
- U posudu pomešajte brašno, jaja,prašak za pecivo, šećer i istopljen margarin, pa od dobijene smese umesite testo.
- Ostavite ga da odstoji pa potom ga podelite na dva jednaka dela i oklagijom razvijte kore.
- Jednu koru stavite u tepsiju u kojoj ćete peći kolač, predhodno podmazanu, pa po njoj pobacajte višnje.
- Prekrijte drugom korom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
- Kad se ohladi, secite na željene oblike, najbolje kocke i pospite prah šećerom.
Bonus video
( Glossy, T.M. )