ne mogu se izbrojati nule

Ko su najbogatiji SRPSKI FUDBALERI? Zbog plata Vlahovića, Kostića, Jovića, Gudelja i ostalih će vam se zavrteti u glavi

1

Naši igrači znali su dobro da unovče svoje znanje na terenu, a njihovi klubovi nisu štedeli kad su ih dovodili i nudili im ugovore, Predstavljamo vam najplaćenije igrače naše reprezentacije.

foto: EPA-EFE/MOURAD BALTI TOUATI, pressinphoto ddp usa – Profimedia, MM ATA Images
foto: EPA-EFE/MOURAD BALTI TOUATI, pressinphoto ddp usa – Profimedia, MM ATA Images

Poznato da se u svetu fudbala već decenijama "vrti" veliki novac, kao i da su fudbaleri među najplaćenijim sportistima na svetu.

 

Maltene nema igrača koji duže vreme igra u nekoj jačoj ligi, a da danas nije milioner. Takav slučaj je i kod nas i sa momcima koji nas predstavljaju na Svetskom prvenstvu u Kataru ovih dana. Međutim, hajde da ovu listu počnemo od kraja, odnosno otpozadi. Da se lepo zagrejemo dok dođemo do najvećih cifri, mada će vam se i od ovih uslovno rečeno „malih“ plata fudbalera zavrteti u glavi.

 

Mladi Ivan Ilić, koga je sjajno skautovao slavni Mančester Siti, trenutno igra na pozajmici u italijanskoj Veroni, gde zarađuje malo više od 200.000 funti godišnje. Golman Vanja Milinković Savić, koji takođe igra u Kalču, u Torinu, ima malo manje od pola miliona, dok njegov saigrač Saša Lukić svoje usluge naplaćuje nešto manje od 700.000 funti. I Miloš Veljković u nemačkom Verderu i Nemanja Maksimović u španskom Hetafeu zarađuju po oko 950.000 funti na godišnjem nivou. E, to su bile te „manje“ plate, a sada da nastavimo sa onima koji već odavno imaju po više miliona na svojim računima.

 

11. Darko Lazović

Darko Lazović brani boje italijanske Verone, gde nedeljno zarađuje oko 20.000, što na godišnjem nivou iznosi nešto malo preko milion britanskih novčanica.

 

10. Marko Grujić

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Grujić (@misszeremski)

 

Marko Grujić kao uzdanica Porta svoj bankovni saldo svake nedelje poveća za oko 25.000, a godišnje za 1,2 miliona funti. Interesantno je da je njegova lepša polovina takođe naša uspešna sportskinja, kao i da njen otac dobro poznat publici u Srbiji.

 

9. Nemanja Radonjić 

 

 

Nemanja Radonjić je ove sezone na pozajmici u Torinu iz francuskog Marseja, a za njegove usluge ove sezone klubovi izdvajaju oko 30.000 nedeljno ili vam oko 1,5 miliona funti godišnje. Već neko vreme je u srećnoj vezi je sa devojkom, koju mnogi nazivaju „srpskom Kendal Džener“.

 

8. Luka Jović

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

 

Luka Jović je nakon odlaska iz velikog Real Madrida pristao na smanjenje plate, ali to ga i dalje čini milionerom, pošto ima zaradu od oko 27.000 na sedmičnoj bazi, odnosno oko 1,5 miliona funti godišnje. Po nekim procenama sad vredi oko 15 miliona, a iako se nije baš naigrao u Kataru za sada – pruištio nam je jedan od najslađih momenata sa Svetskog prvenstva kad ga je tamo posetila njegova Sofija Milošević sa njihovim sinovima Aleksejem i malim Teodorom.

 

7. Filip Kostić

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Kostic (@filipkostic)

 

Filip Kostić, o čijoj tajanstvenoj izabranici smo pisali nedavno, ove sezone je prešao u Juventus gde mu društvo pravi i Dušan Vlahović. Njegova nedeljna plata je oko 55.000 funti, što na godišnjem nivou iznosi nešto manje od tri miliona britanskh novčanica. Ukoliko bi neko želeo da ga angužuje sada, za njegov transfer bi morao da izdvoji ne manje od 20 miliona funti.

 

6. Aleksandar Mitrović

 

 

Aleksandar Mitrović uživa u idiličnoj ljubavi sa svojom Kristinom, a već godinama je omiljeni igrač navijača londonskog Fulama. U engleskom prvoligašu popularni Mitar ima oko 65.000 funti nedeljno, odnosno oko 3,5 miliona godišnje. Njegov transfer bi zainteresovane klubove koštao između 25 i 30 miliona.

 

5. Dušan Tadić

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dušan Tadić (@dusantadic)

 

Dušan Tadić je ikona, kapiten i miljenik navijača slavnog Ajaksa iz Amsterdama, a za svoje partije od Holanđana dobija 75.000 sedmično, odnosno oko četiri miliona funti godišnje.

 

4. Nemanja Gudelj

 

Nemanja Gudelj, Anastasija Ražnatović
foto: Instagram

Nemanja Gudelj je igrač Sevilje, koja ga plaća oko 90.000 nedeljno, to jest oko 4,5 miliona funti za 12 meseci. Onima koji ne prate fudal nešto preterano poznat je i kao dečko Cecine ćerke – Anastasije Ražnatović.

 

3. Nikola Milenković

 

 

Nikola Milenković Bleki već dugo je jedan od glavnih aduta u odbrani Fiorentine, a za to ga italijanski klub plaća oko 90.000 nedeljno, odnosno oko 4,7 miliona funti godišnje. Obzirom na to kakve igre pruža, njegova procenjena vrednost oko oko 20-ak miliona neće biti nepremostiva prepreka za ekipe koje žele da ga dovedu.

 

2. Sergej Milinković Savić

 

 

Sergej Milinković-Savić ima primanja od 96,000 nedeljno, odnosno oko pet miliona funti godišnje u rimskom Laciju. Baš oko početka Svetskog prvenstva je sa svojom izabranicom dobio prinovu, a prema nekim procenama njegova trenutna vrednost je oko 55 miliona funti.

 

1. Dušan Vlahović

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

 

Dušan Vlahović je trenutno najplaćeniji i "najskuplji" od svih naših reprezentativaca. Nedeljna zarada napadača Juventusa, o čijim potencijalnim ljubavnim avanturama pišu i srpski i italijanski mediji, je 215.000, dok je godišnja nešto viša od 11 miliona funti. Ukoliko bi neko želeo da ga kupi sada - procenjuje se da bi u ovom trenutku za to morao da utroši vrtoglavih 75 miliona funti.

 

 

makonda-tracker