Brz domaći kolač koji može da se služi sa šlagom, voćem, čokoladnim prelivom...
Ako obožavate kolače na bazi biskvita, a radije biste izbegli belo brašno, predstavljamo vam fenomenalan recept za bezglutensku poslasticu koju ćete obožavati.
U pitanju je domaći slatkiš s kokosom koji je vrlo sočan, ima prijatan ukus, nije preterano sladak, a može da se servira uz dodatak sitnog sezonskog voća, čokoladnog ili javorovog preliva, kuglu sladoleda ili malo šlaga.
Sastojci:
- 3 cela jajeta
- 100 grama šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 240 mililitara slatke pavlake
- 250 grama kokosovog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema
Dobro umutite jaja, pa im dodajte šećer i ekstrakt vanile i nastavite da mutite. Zatim postepeno dodajte slatku pavlaku, kokosovo brašno, so i prašak za pecivo.
Kad dobijete glatku smesu, prelijte je u kalup, prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.