icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

mmm

Nema jaja, za celu je porodicu i košta oko 500 dinara: Isprobajete osvežavajući DOMAĆI sladoled od kokosa

Podeli:

Ako vam treba preukusna osvežavajuća poslastica onda je ovaj sladoled pravi za vas. 

foto: Shutterstock/GoncharukMaks
foto: Shutterstock/GoncharukMaks

 

Sastojci: 

 

  • 150 g kisele pavlake
  • 150 ml kokosovog mleka
  • 75 g šećera
  • 75 g bele čokolade
  • 4 kašike kokosovog brašna
  • 150 ml slatke pavlake
  • pola kašičice arome vanile

 

 

Priprema

 

Potrebno je da najpre umutite slatku pavlaku kako bi dobili čvrst sneg, a za to vreme istopite belu čokoladu i ostavite da se malo ohladi. 

 

Nakon toga u jednoj posebnoj posudi umutite šećer, kokosovo mleko, kiselu pavlaku i naravno aromu od vanile. Mutite dok se ne stvore mehurići na površini. U sve to dodajte umućenu saltki pavlaku i neprestano mutite. Nakon toga je potrebno da dodate kokosovo brašno i istopljenu čokoladu. 

 

Dobijenu smesu minimun 4 sata držite u zamrživaču. 

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...