eksplozija ukusa

Košta manje od 100 dinara, a ukus je božanstven: KREM OD KOKOSA bez trunke šećera savršen i kao fil i kao namaz

0

Bez obzira na to treba li vam ukusan i zdrav namaz za doručak ili bogato punjenje za neku poslasticu, ovaj brzi krem će oduševiti sve ljubitelje kokosa

foto: Moving Moment/Shutterstock
foto: Moving Moment/Shutterstock

Za 100 grama kokosovog brašna ne treba vam ni 100 dinara, a ako tome dodate malo meda i malo vode, za vrlo kratko vreme možete da napravite zdrav namaz koji može da stoji u frižideru nekoliko dana, obogati vaš jelovnik i obraduje vaša nepca.


Iako se u ovoj količini kokosovog brašna nalazi čak 400 kalorija (naravno, nećete pojesti sve odjednom!), ona sadrži još 20 grama proteina i 33,3 grama vlakana, a kokosovo rašno snižava nivo lošeg holesterola (LDL) i serumskih triglicerida, što znači da poboljšava zdravlje srca. Uz to, obiluje gvožđem, masnim kiselinama koje se lako vare i blagotvorno deluju na metabolizam i podižu nivo energije.


Probajte ovaj krem što pre i nećete zažaliti!


Sastojci:

 

  • 100 grama kokosovog brašna
  • 2 kašike meda
  • tople vode po potrebi


Priprema


Sipajte kokosovo brašno u blender, pa meljite sve dok ne dobijete prah i ne počne da ostavlja masnoću na unutrašnjim zidovima posude. Potom dodajte med, blendajte još malo, a onda postepeno dodajte kašičicu po kašičicu tople vode sve dok ne dobijete gustinu po želji.


Sipajte u staklenu teglu i stavite u frižider. I to je sve!


Ako se krem previše stegne u frižideru, slobodno sipajte po kašičicu-dve tople vode pre nego što ga upotrebite.

 


 

makonda-tracker