Ova mirisna poslastica sprema se vrlo brzo, a ukus je prosto magičan!
Bez obzira na to šta je prilika, ovaj kolač je recept koji vredi probati!
Priprema se vrlo brzo i jednostavno, a ako napravite još jednu koru, može se pretvoriti i u ukusnu torticu. U svakom slučaju, miris koji se širi domaćinstvom je prosto nestvaran, a o ukusu ne treba pričati previše — mešavina kokosa, vanile i jagoda je dobitna kombinacija.
Sastojci
Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike džema (najbolje od jagode)
- 4 kašike brašna
- 3 kašike kokosovog brašna
Za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 200 grama stonog margarina, sobnoj temperaturi
- 750-800 mililitara mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 500 grama jagoda
Priprema
Kalup za pečenje namazati margarinom ili obložiti pek papirom, pa rernu zagrejati na 180 stepeni.
Kora
Umutiti belanca u sneg sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno umešati brašno i, potom, kokosovo brašno. Na kraju dodati džem i sve dobro promešati, pa preliti u kalup i peći najmanje 15 minut.
Fil
Umutii žumanca, pa im dodati šećer. Staviti mleko da se kuva, a u manjoj količini razmutiti puding, pa pudingu dodati gustin. Zatim skloniti mleko s vatre, sipati mešavinu pudinga i gustina, vratiti na ringlu i kuvati nekoliko minuta uz neprestano mešanje na srednjoj temperaturi. Pri kraju dodati i margarin
.
Ređanje
Na koru možete sipati sav fil, pa preko poređati jagode ili, još bolje, sipati pola fila na koru, poređati jagode, pa preliti ostatkom fila.