DETOKSIKUJE I SKIDA VIŠAK KILOGRAMA

Dijeta TRI DANA topi kilograme nakon praznika: Gubi se i do 1 kg dnevno, a sve što treba da uradite je da JEDETE OVO

0

Ova dijeta traje tri dana, a posle toga se pravi pauza, jer je poprilično rigorozna 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Trodnevna dijeta nastala je tokom osamdesetih godina, a mnogima je poznata i kao vojnička ili mornarička dijeta.

 

Ukoliko ste tokom praznika preterali sa konzumacijom jake hrane ova dijeta vam može pomoći da se "vatite u normalu" i na neki način detoksikujete svoje telo, ali i smršate neki kilogram. 

 

Trodnevnom dijetom pojedine osobe mogu izgubiti čak do 4 kilograma (s tim da se tu prvenstveno radi o gubitku vode), ali osećaj zadovoljstva zbog brzih rezultata je veliki.

 

 

Rezultati ove dijete se zasnivaju na sniženom unosu kalorija, a samim tim se ubrzvava i metabolizam i sagorevaju se masne naslage. 

 

Varijacije ove dijete su poznate i kao vojnička dijeta, mornarička dijeta, dijeta Klivlendske klinike. Gotovo svaka od njih uključuje konzumaciju velikih količina tunjevine i povrća i sladoled uveče, uz ispijanje bar četiri čaše vode.

 

Ova dijeta je poprilično rigorozna i ukoliko se odlučite da je držite pridržavajte se pravila od 3 dana jer u suprotnom možete ugroziti zdravlje. Osobe koje pate od nekih bolesti uvek pre bilo kakvog korigovanja ishrane treba da se posavetuju sa lekarom.

 

Mršavljenje
Mršavljenjefoto: kitzcorner/Shutterstock

 

Jelovnik:

 

Doručak: pola grejpfruta, parče tosta, dve kašike namaza od kikirikija i kafa ili čaj (misli se na pravi čaj s kofeinom)

 

Ručak: pola šoljice tunjevine, parče tosta, kafa ili čaj

 

Večera: 100 g bilo koje vrste mesa, šoljica zelenog graška, pola banane, manja jabuka i šoljica sladoleda od vanile

 

 

makonda-tracker