Urnebes salata je možda najpotcenjenija salata koja je verovatno posle ruske najzastuljenija na srpskim svečanim trpezama.
Praznična trpeza po pravilu ne može da prođe bez predjela, od kojeg se gosti najedu i više nego što bi trebalo, pa onda ne mogu da u potpunosti uživaju u ostalim specijalitetima.
Ruska salata je definitivno kraljica novogodišnje trpeze (kao i svake druge svečane prilike), ali odmah za njom ide i urnebes salata.
Ona se sprema još jednostavnije nego ruska, a odlično se slaže uz meso sa roštilja.
Za ovaj recept će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka, a ako volite mnogo ljuto, onda je jednostavno: samo dodajte više tucane paprike.
Sastojci:
- 500 gr feta sira
- 250 gr mladog sira
- 1 veći čen belog luka
- 1/2 šoljice ulja
- 6 kašika slatke tucane paprike
- 3 kašike ljute tucane paprike
Priprema:
Pomešajte u činiji izgnječenu fetu i mladi sir, pa onda dodajte ulje i sitno iseckan beli luk.
Potom dodajte i slatku i ljutu tucanu papriku.
Sve sjedinite mikserom, a onda uživajte u ukusu.
BONUS VIDEO
Pileća mućkalica i tarator salata - ko je bolje napravio ovu kombinaciju u Komšiluku?





