predjelo

Mnogi je potcenjuju, a odlično se slaže uz meso sa roštilja: Recept za najkremastiju urnebes salatu koju ste probali

0

Urnebes salata je možda najpotcenjenija salata koja je verovatno posle ruske najzastuljenija na srpskim svečanim trpezama.

Kako se pravi najkremastija urnebes salata?
Kako se pravi najkremastija urnebes salata?foto: Shutterstock/DariaKM

Praznična trpeza po pravilu ne može da prođe bez predjela, od kojeg se gosti najedu i više nego što bi trebalo, pa onda ne mogu da u potpunosti uživaju u ostalim specijalitetima.

 

Ruska salata je definitivno kraljica novogodišnje trpeze (kao i svake druge svečane prilike), ali odmah za njom ide i urnebes salata.

 

Ona se sprema još jednostavnije nego ruska, a odlično se slaže uz meso sa roštilja. 

Za ovaj recept će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka, a ako volite mnogo ljuto, onda je jednostavno: samo dodajte više tucane paprike. 

 

Sastojci:

 

  • 500 gr feta sira
  • 250 gr mladog sira
  • 1 veći čen belog luka
  • 1/2 šoljice ulja
  • 6 kašika slatke tucane paprike
  • 3 kašike ljute tucane paprike

 

Priprema:

 

Pomešajte u činiji izgnječenu fetu i mladi sir, pa onda dodajte ulje i sitno iseckan beli luk.

 

Potom dodajte i slatku i ljutu tucanu papriku.

 

Sve sjedinite mikserom, a onda uživajte u ukusu. 

 

BONUS VIDEO

Pileća mućkalica i tarator salata - ko je bolje napravio ovu kombinaciju u Komšiluku?

 

makonda-tracker