bez gladovanja

Jelovnik Melanije Tramp zahvaljujući kom uvek ima uzan struk: Jedan UKUSAN TRIK je posebno važan i za stas i za zdravlje

1

Kako se hrani Melanija Tramp, pitanje je koje se često čuje kad je vidimo u pencil suknjama i pripijenim košuljama

foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Melanija Tramp (52), nekadašnja prva dama Amerike i supruga bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, iznova nas oduševljava svojim izgledom.


Otkako par više ne živi u Beloj kući, ne viđamo ih tako često, ali Melanija svaki put ostavi snažan utisak, a tako je bilo i nedavno, kada je sa suprugom viđena na Floridi kad su pošli na glasanje, kao i na venčanju Trampove ćerke Tifani.
Nekadašnja manekenka očigledno brine o svom izgledu, ali i o zdravlju – kako bi ostala vitka, ne drži rigorozne dijete, već se hrani tako da nikad nije gladna, a ipak u organizam unosi samo najkvalitetnije.

 

Kako su svojevremeno pisali američki mediji, njen najvažniji trik u ishrani jer veći unos voća – toliko da Melanija svakog dana obavezno pojede po sedam voćki!

 

Melanija Tramp
foto: ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zahvaljući tome, ona unosi dovoljno antioksidanasa, vitamina i minerala, neophodnih za zdravu kožu, kosu, mladolik izgled i, što je najvažnije, opšte zdravlje, a tu su i biljna vlakna, koja su poznata po tome da ublažavaju osećaj gladi i odlično su rešenje ako želite da smanjite apetit.


Kako je Melanija jednom prilikom istakla, ona nema omiljene slatkiše i grickalice, ali ako poželi da pojede nešto s vremena na vreme – neće to uskratiti sebi. Ipak, najradije se okreće zdravoj alternativi u vidu voća.


Nema određene grickalice kojoj se uvek vraćam – istakla je Melanija u jednom intervjuu pre nekoliko godina. – Ako grickam, obično ću uzeti neku voćku ili malo čokolade jer mislim da je to organizmu neophodno.


Naravno, voće nije jedino čime se Melanija zasladi kad poželi.


Dobro je zadovoljiti žudnju za hranom i svoj ukus ponekad – rekla je ona i dodala da nekad jednostavno ne može da odoli sladoledu. – Ali sve dok pravite balans sa zdravom hranom!

 

Donald Tramp, Melanija Tramp
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia
  • Doručak Melanije Tramp


Kako je jednom prilikom ispričala, Melanija za doručak obično konzumira smuti od šargarepe, celera, borovnica, jabuke i ceđenog limuna ili pomorandže, čemu doda maslinovo ulje i mleveno seme lana.

 

Međutim, njen jedini doručak nije piće, već uz to gricka ananas, banane, borovnice i maline, a ako je baš gladna, sve to ubaci u ovsenu kašu.

 

Ovsena kaša sa voćem
Ovsena kaša sa voćemfoto: Vladislav Noseek/Shutterstock

Ovsene pahuljice omiljene su jer obezbeđuju mnogo energije i hranljivih materija, a jedna porcija ovsenih pahuljica ima manje kalorija nego nekoliko kriški hleba. Njihova prednost je što imaju više vlakana nego peciva od belog brašna, što je posebno blagotvorno za stomak i produžavanje osećaja sitosti.

 

  • Ručak Melanije Tramp

 

Možda je bivša američka prva dama naše gore list, ali to ne znači da će za ručak da navali na sarmice. Obično je tu parče mesa ili ribe, uz koje su obavezni paradajz, krastavac, rotkvice, avokado... Sve se šareni i obiluje hranljivim materijama!

 

Losos, Riba, nemasna riba, Zdrav ručak, Ishrana
foto: Fusionstudio/Shutterstock
  • Večera Melanije Tramp

 

Meso je na njenoj trpezi i za poslednji obrok u toku dana, a njega obično prate celer, krompir i tikvice, a jednom prilikom je otkrila da rado večera i organsku picu.

 

 

makonda-tracker