ukusno, a korisno

Svaki dan jede isto: Superzdravi doručak zahvaljujući kom Kejt Midlton nema ni gram sala

0

Supruga princa Vilijama izgleda identično otkad je znamo, a ni tri trudnoće nisu uticale na njen besprekoran stas. Kako se to hrani Kejt Midlton?

foto:  EPA-EFE/ANDY RAIN
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Princeza od Velsa Kejt Midlton poznata je po svojoj savršenoj figuri, zahvaljujući kojoj s lakoćom može da nosi baš sve što poželi. Otkako je zvanično postala članica britanske kraljevske porodice 2011, Kejt je i tokom trudnoća ostajala vitka, a poznato je da se godinama bavi sportom i vredno trenira.
Javna je tajna da Kejt Midlton živi po pravilima Dukanove dijete, koju je dugo držala brazilska manekenka Žizel Bundšen, a bila joj je odanai Dženifer Lopez. Sve ih je namamio isti slogan ― "Jedite šta želite i trajno smršajte".

 

Ovakav način ishrane ima jasna pravila, a njegov zaštitni znak jesu ovsene pahuljice, koje se jedu u svim fazama, pa čak i u najrestriktivnijoj. Stručnjak za ishranu i portparol BarBrend-a, onlajn platforme za zdrav život otkrio je jednom prilikom da je pri održavanju figure Kejt Midlton upravo ovas glavni saveznik i da ona svakog jutra doručkuje upravo ovsenu kašu.

 

Ovsene pahuljice, Ovas, Zob, Zobene pahuljice
foto: Vladislav Noseek/Shutterstock

Ovsene pahuljice omiljene su jer obezbeđuju mnogo energije i hranljivih materija, a jedna porcija ovsenih pahuljica ima manje kalorija nego nekoliko kriški hleba. Njihova prednost je što imaju više vlakana nego peciva od belog brašna, što je posebno blagotvorno za stomak i produžavanje osećaja sitosti.

 

  • Šta se nalazi u ovsenim pahuljicama?


U 100 grama ovsenih pahuljica ima skoro 17 grama proteina, a dominira avenalin, posle kog su najzastupljeniji avenin i aminkiselina glutamin. U istoj količini nalazi se više od 66 grama ugljenih hidrata, manje od 7 grama masti, a obiluju omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.

 

Ovsena kaša
foto: Vladislav Noseek/Shutterstock

Ovsene pahuljive imaju visok udeo vlakana (oko 10 grama u 100 grama pahuljica), a pune su beta-glukana, koji poboljšava cirkulaciju, razvoj dobrih bakterija u crevima i imunitet. Tu su i vitamini B kompleksa, folna kiselina, mangan, fosfor, magnezijum, bakar, cink, gvožđe , antioksidansi, umirujući triptofan...


Zahvaljujući ovakom sastavu, ovsene pahuljice podstiču stgvaranje hormona sreće serotonina, pomažu u regulisanju nivoa šećera u krvi, regeneraciji kože itd.

 

 

 

makonda-tracker