Želite da se rešite viška kilograma, ali vam se ne odriče toplih peciva punjenih sirom? Ova neobična pita je odlično rešenje.
![foto: Chatham172/Shutterstock](/data/images/2022/10/13/15/346786_pitaodovsenihpahuljicashutterstock-1868545837_ff.jpg?ver=1665668817)
Nema ukusnijeg doručka ili večere od bogate domaće pite pune sira i jogurta, ali oni koji paze na liniju uglavnom uskrate sebi to zadovoljstvo. Srećom, ne moraju!
Ovo ukusno pecivo priprema se uz pomoć tajnog sastojka – ovsenih pahuljica, koje će dati piti neophodnu teksturu, a vašem organizmu samo prednosti!
Pored toga što će vam pružiti mnogo energije, ovsene pahuljice će u vaše telo uneti manje kalorija, a obilje proteina, omega-3 i omega-6 masnih kiselina, vitamine, naročito iz B kompleksa, potom mnoštvo minerala, uključujući mangan, fosfor, magnezijum, bakar, cink, gvožđe, folnu kiselinu...
![Ovsene pahuljice, Ovas, Zob, Zobene pahuljice](/data/images/2022/10/12/12/346685_ovsenepahuljiceshutterstock-641287948_ff.jpg?ver=1665668990)
Pita od ovsenih pahuljica
Sastojci:
- 100 grama ovsenih pahuljica
- 4 cela jajeta
- 4 kašike maslinovog ulja
- 10 kašika jogurta
- 300 grama sitnog sira
- 1 kesica praška za pecivo
- soli po potrebi (u zavisnosti od toga koliko je slan sir)
Priprema
Sameljite ovsene pahuljice.
Dobro umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje, sir i so po potrebi. Potom pomeštajte mlevene ovsene pahuljice s praškom za pecivo, pa dodajte ovoj smesi.
Dobro promešajte i prelijte u posudu za pečenje koja je prethodno obložena pek-papirom. Po želji pospite pitu nemlevenim ovsenim pahuljicama ili semenkama.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.