ovo je samo delić priče

Novi BIZARNI detalji o monarhu: Plišani meda kralja Čarlsa je imao batlera – dok je Elizabetin sin bio u ČETRDESETIM!

0

Plišani meda je samo kap u moru novih detalja o neobičnom životu Čarlsa III koji su isplivali proteklih dana, a više zaposlenih žalilo se da ih je on godinama maltretirao dok je bio princ

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kralj Čarls III navodno je bio izuzetno vezan za svog plišanog medvedića čak i kao odrastao čovek, i to u četrdesetim godinama, navodi se u najnovijoj knjizi o njegovom životu.


Sin pokojne Elizabete II tema je knjige Kristofera Andersena "Kralj: Život Čarlsa III", u kojojje iznet niz neobičnih detalja o novom kralju Velike Britanije, a među najbizarnijim tvrdnjama je ona o njegovom odnosu sa svojom omiljenom igračkom.

 

Kako tvrdi Majkl Foset, nekadašnji najpouzdaniji dvorski batler, on je bio zadužen za brigu o plišanom medvedu dok je Čarls bio u četrdesetim godinama. Svaki put kada bi se igračka oštetila, bivša kraljevska dadilja Mejbel Anderson je pozivana da se vrati iz penzije kako bi izvršila neophodne prepravke.

 

Kralj Čarls III, Kraljica Kamila
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Prema rečima Foseta, Mejbel je bila jedina osoba kojoj je bilo dopušteno da približi iglu i konac medvediću tadašnjeg princa.


Bio je odavno u četrdesetim i svaki put kada bi trebalo srediti medveda ponašao se tako da biste pomislili da njegovo rođeno dete ima tešku operaciju – kaže Foset.

 

Ovaj batler je, inače, bio zadužen za sipanje paste za zube na četkicu Čarlsu, tada princu od Velsa, a u pitanju je bila četkica sa ugraviranim monogramom. Foset je, takođe, brijao Čarlsa, pomagao mu da obuče pantalone i vezivao mu pertle. Među njegovim zaduženjima bilo je i da odlaže pidžame za princa i postavlja ih pre nego što ih Čarls obuče.


Kako je Andersen napisao u ovoj biografiji, glavni baštovan je kod Čarlsa svakog dana dobijao listu "instrukcija i pritužbi, koje je njegov šef pisao crvenim mastilom". Čarls bi potom stajao na tremu i, ako ne bi bio zadovoljan poslom koji obavljaju baštovani, naređivao uz pomoć zelenog megafona.

 

Kralj Čarls III
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Iako je neko ko tvrdi da je bio maltretiran kao dete, princ Čarls je očigledno uživao u maltretiranju nas – rekli su Andersenu bivši zaposleni u Hajgrouvu, rezidenciji kraljevske porodice u Glosterširu. – Mogao je da bude prijatan i ljubazan, ali je isto toliko bio i neraspoložen i zločest. Nije dvaput razmišljao o tome treba li da vikne neku uvredu kada pogrešiš.


Ken Stronač, još jedan bivši batler britanske kraljevske porodice, ispričao je da ručno prao donji veš princa Čarlsa i da ga je svake večeri ušuškivao u krevet s njegovim voljenim plišanim medom. Upravo je on otkrio da je Čarls tokom jedne rasprave gađao princezu Dajanu, svoju tadašnju suprugu, teškim drvenim predmetom i "za dlaku" promašio njenu glavu.

 

 

makonda-tracker