britanci su zapanjeni

U Čarlsovom braku je ponovo – TROJE! Kamila za desnu ruku odabrala čoveka kog je LUDO VOLELA pre kralja

0

Još uvek je čuvena izjava ledi Dajane "Ima nas troje u ovom braku", a Britanci sada komentarišu da se u Čarlsovom slučaju istorija na neki način ponavlja...

foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kraljica supruga Kamila i kralj Čarls III imaju, dopadalo se to obožavaocima princeze Dajane ili ne, jednu od najvećih ljubavnih priča proteklih decenija u svetu slavnih. Iako su ih razdvajali, iako je protiv njih bio ceo svet, oni su ostali jedno uz drugo i, na kraju, ponosno pred svet stali kao bračni par.


Ne samo što je Kamila postala Čarlsova supruga nego je danas njegova kraljica, a malo je poznato da ona i dalje održava sjajne odnose sa Endruom Parkerom Boulsom, zbog kog je ostavila Čarlsa početkom sedamdesetih. Toliko sjajne da je on danas njena desna ruka!

 

Kako su juče javili britanski mediji, penzionisani oficir Endru Parker Bouls juče je predstavljao kraljicu suprugu na sahrani Džona Bous-Liona u Londonu.  Bous-Lion je, inače, bio rođak pokojne Kraljice Elizabete II, s majčine strane.

 

Endru Parker Bouls
foto: EPA/NEIL MUNNS

Navodno je bivši suprug kraljice Kamile dobio novu ulogu u okviru Čarlsove odluke da "stanji monarhiju", odnosno da se ne dodeljuju nove obaveze članovima britanske kraljevske porodice.


Kako za tamošnje medije kažu prijatelji Endrua Parkera Boulsa, on bi i ubuduće mogao da predstavlja Krunu na raznim događajima.


Endru je srećan da učini sve što mu Čarls traži – rekao je neimenovani izvor. – On još uvek ima topao odnos sa Kamilom.

 

Komentari Britanaca ispod ove vesti nisu sjajni. "Ovo nema smisla, on nije član porodice", "Oni su tako čudni, kako kralj ovo dopušta?!", "Izgleda da u Čarlsovom braku ponovo troje", "Kraljevska porodica se tako ponaša već vekovima, ne znam šta vam nije jasno"... neke su od reakcije.

 

Kralj Čarls III, Kamila Parker
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Podsetimo, Kamila i Endru bili su ubraku od 1973. do 1995. godine.


U trenutku kada je bila javna tajna da je Kamila bila u vezi s tadašnjim prestolonaslednikom princem Čarlsom, on je otišao na okean po službenoj dužnosti.

 

Njegova draga ga nije čekala i obnovila je ljubav s Endruom Parkerom Boulsom, a par se verio 1973. godine. Spekulisalo se da su roditelji ovog para sami poslali vest o veridbi listu The Times, nakon čega Endruu nije preostalo ništa osim da se stvarno i oženi Kamilom.

 

Kamila Parker
foto: Alpha / Zuma Press / Profimedia

To se i dogodilo 4. jula 1973. godine, rimokatoličkom ceremonijom u Londonu, a u pitanju je bio društveni događaj godine jer je okupio veliki broj poznatih iz britanskih najviših krugova, kao i članove kraljevske porodice. Među njima su bile i princeza Ana (inače, Endruova bivša devojka!), Kraljica Majka (majka kraljice Elizabete II) i kraljičina sestra princeza Margaret, grofica od Snoudona.


U jednom od pisama koje je princ Čarls poslao lordu Mauntbatenu, stricu svog oca princa Filipa, u tom periodu, tužni princ slomljenog srca piše:


Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći.

 

1 / 5 Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia


Kamila i Endru dobili su dvoje dece: Toma, kog je krstio princ Čarls, i Loru. Tokom osamdesetih, par se, međutim, rastao, a tek 1995. godine su formalno potpisali papire o razvodu.

 

 

makonda-tracker