"trudim se da me to ne dotiče"

Neki su nadareni, a neki bez pomoći roditelja ne bi zaradili ni za kiflu: Ovo su najpoznatije holivudske BEBE NEPOTIZMA

1

Izraz "bebe nepotizma" sve češće se čuje u svetskoj javnosti i opisuje decu slavnih ličnosti koja su krenula stopama svojih roditelja ili uživala u brojnim olakšicama zahvaljujući njihovim vezama. 

foto: FOTO: ETTORE FERRARI EPA, ZOE KRAVIC FREDDIE BAEZ INSTAR IMAGES PROFIMEDIA, MEDIAPUNCH BACKGRID PROFIMEDIA
foto: FOTO: ETTORE FERRARI EPA, ZOE KRAVIC FREDDIE BAEZ INSTAR IMAGES PROFIMEDIA, MEDIAPUNCH BACKGRID PROFIMEDIA

Izraz "beba nepotizma" ove godine dobija veliku pažnju. Veruje se da je to počelo kada je popularni hashtag #nepotismbaby prikupio skoro 10 miliona pregleda na TikTok-u u februaru. On opisuje decu holivudskih slavnih ličnosti koja su krenula stopama svojih roditelja i uživala u mnogim privilegijama zahvaljujući vezama svoje porodice.

 

Dok su neke „nepo bebe“ hvaljene zbog dokazivanja svojih talenata, druge su kritikovane zbog svojih privilegija i nedostatka priznanja njihovih srećnih pozicija. Mi vam predstavljamo najpoznatije "nepo bebe", pa vi sami procenite ko je od njih opravdao poverenje, a ko je zalutao u svoju profesiju i uspeo isključivo zbog nepotizma.

 

1. Lili-Rouz Dep

 

 

Lili, ćerka Džonija Depa i Vanese Paradi, sada ima 23 godine, a karijeru modela započela je sa svega 16, kada je napravila svoju prvu Šanel kampanju. Navodno ju je lično odabrao Karl Lagerfeld, kreativni direktor ove kuće.

 

 

Od tada je glumila u nekoliko filmova i igra u novoj HBO-ovoj seriji "Idol". Ali mlada manekenka-glumica nije ljubitelj izraza „nepo beba“.

 

 

- Ako je nečija mama ili tata doktor, a onda dete postane doktor, nećete biti u fazonu "Pa, vi ste doktor samo zato što vam je i roditelj doktor". Više je kao: "Ne, išao si u medicinsku školu i vredno učio" – rekla Lili u intervjuu za „Elle“ i dodala da smatra da je izraz „beba nepotizma“ često nepravedno usmeren prema ženama, a njena izjava podstakla je salvu napada njenih koleginica koje su Instagramu poručile da Depova i druga deca poznatih nemaju pojma koliko je teško dobiti priliku koja je njima data na srebrnom poslužavniku.

 

2. Bruklin Bekam
 

 

Bruklin Bekam je sin dveju superzvezda: čuvenog fudbalera Dejvida i pevačice i kreatorke Viktorije Bekam. Bruklin se našao na udaru kritike jer nije javno želeo da prizna da ima bilo kakve koristi od slavnih roditelja.


 

Dejvid Bekam, Viktorija Bekam, Bruklin Bekam
foto: :James Shaw Profimedia

U Tik-Tok video snimku koji je postao viralan pre nekoliko meseci, Tik-Toker Danijel Mek prišao je Bruklinu, koji je sedeo u luksuznom automobilu koji košta više od milion američkih dolara.

 

 

Kada je Bruklina pitao šta je njegovo zanimanje i kako sebi može da priušti takav luksuz, on je "kao iz topa" odgovorrio – "Ja sam kuvar"!

 

Inače, njegovo „kuvanje“ se odnosi na TV emisiju pod nazivom „Cookin’ with Brooklin“, čija jedna epizoda košta oko 100.000 dolara, prema Njujork Postu. Mnogi su primetili da ovaj kuvar milioner često pravi obične sendviče...
 

3. Kendal Džener

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 

Verovatno jedna od najkritikovanijih kada su "klinci nepotizma" u pitanju je Kendal Džener. Ova 27-godišnjakinja odlučno poriče da to što je iz jedne od najpoznatijih porodica u Holivudu ima bilo kakve veze sa njenom karijerom.


 

Sestre Kardašijan, Porodica Kardašijan
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

- Naravno, imala sam platformu i nikada to nisam uzimala zdravo za gotovo i uvek sam znala da to postoji, ali to mi je zamalo malo otežalo posao – izjavila je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

 

Ovo je rekla uprkos činjenici koju se preneli tamošnji mediji, a to je da joj je njena mama Kris Džener pomogla da potpiše modeling ugovor sa agencijom „Vilhelmina Models“.

 

4. Taj Tenant
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ty Tennant (@ty__tennant)

 

Ovaj 20-godišnjak je sin glumaca Dejvida i Džordže Tenant. Sa već brojnim glumačkim zaslugama u svom imenu, mladi Tenant je dobio glavnu ulogu Egona Targarijena u HBO-ovoj hit seriji "Kuća zmaja", koja je spin-off  "Igre prestola".
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ty Tennant (@ty__tennant)

 

Njegov otac i deda po majci Piter Dejvison glumili su svojevremeno Gospodara vremena. Taj je rekao da bi i on želeo da krene njihovim stopama i da jednog dana preuzme tu ulogu, piše Sandej Post.

 

5. Zoe Kravic
 

 

Kao ćerka rok zvezde Lenija Kravica i glumice Lize Bonet, Zoe Kravic je glumila u više filmskih i televizijskih ostvarenja, a ona je najnovija Žena mačka u filmu o Betmenu iz 2022. godine i trebalo bi da debituje i kao reditelj u filmu „Pussy Island“, za koji se očekuje da izađe 2023. godine.

 

 

Lepa glumica se takođe ne slaže sa tim da su deca uspešnih roditelja uspešna zahvaljujući njima, pa je tako i javno stala u odbranu svih beba iz nepotizma.

 

6. Maja Houk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Hawke (@maya_hawke)

 

Ćerka Ume Turman i Itana Houka, Maja Houk je jedna od retkih poznatih ličnosti koja je priznala da joj je to što ima slavne roditelje dalo prednost u karijeri.
 

Uma Turman, Itan Houk
foto: LUCY NICHOLSON Archive: AFP Profimedia

Ova 24-godišnjakinja je poznata po svom prikazivanju uglavnom LGBTK+ likova u hit Netfliks serijama, uključujući Robin u „Stranger Things“ i nedavno Eleonor u tinejdžerskoj komediji „Do Revenge“.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Hawke (@maya_hawke)

 

- Definitivno vam daje ogromne prednosti u ovom životu, a to je da dobijate šanse besplatno, ali šanse neće biti beskonačne - rekla je ona na pitanje o nepotitmu u intervjuu za magazin Rolling sttone.
 

7. Mod Apatou

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maude Apatow (@maudeapatow)

 

Mod Apatou je najstarija ćerka filmskog reditelja Džada Apatoua. Činilo se da su obožavaoci HBO tinejdžerske dramske emisije „Euforija“ bili šokirani kada su otkrili da je Mod Apatou najstarija ćerka filmskog reditelja Džada Apatou i glumice Lesli Man.
 

 

Počevši svoju karijeru 2017. godine u jednom od filmova svog oca „Knocked Up“, sada 24-godišnja glumica koja tumači Leksi Hauard u „Euforiji“ govorila je o tome da je označena kao beba nepotizma.

 

- Trudim se da me takvi natpisi ne pogađaju, ali jako dobro razumem da sam u veoma srećnoj poziciji - rekla je Mod na ovu temu. 

 

 

makonda-tracker