prvi put nakon 30 godina

Kralj Čarls doneo NEOČEKIVANU ODLUKU: Neželjena OSOBA već 30 godina ponovo slavi Božić sa kraljevskom porodicom?

1

Odnos Sare Ferguson i kraljevske porodice pun je obrta.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Odnos bivše supruge princa Endrua Sare Ferguson i kraljevske porodice pun je neočekivanih obrta.

 

Zbog neočekivanog kraha braka praćenog jednim od najvećih skandala u kraljevskoj porodici o kojem ćemo pisati malo kasnije, vojvotkinja od Jorka nije pozvana na venčanje princa Edvarda 1999. godine, kao ni na venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton 2011. godine, ali je bila među gošćama na svadbi princa Harija i Megan Markl 2018. godine.

 

A sada nakon 30 godina, sa dolaskom kralja Čarlsa na tron, stvari će se izgleda ponovo promeniti.

  • Zajedno za Božić prvi put nakon 30 godina 

 

Naime, kako piše Daily Mail, vojvotkinja od Jorka i bivša supruga princa Endrjua, Sara Ferguson, biće pozvana da Božić provede sa kraljevskom porodicom prvi put otkad se rastala od supruga pre 30 godina.

 

Očekuje se da će Sara (63) biti pozvana da se pridruži kraljvskoj porodici tokom prazničnog perioda u Sandringemu, a spekuliše se da bi čak mogla da se pojavi u tradicionalnoj božićnoj jutarnjoj šetnji do crkve Svete Marije Magdalene sa svojim bivšim suprugom.

Sara Ferguson
foto: EPA/JASON SZENES

 

Članovi kraljevske porodice su Sari zabranili da prisustvuje njihovim božićnim porodičnim praznicima nakon razvoda od princa Endrjua 1992. godine.

 

Sa druge strane, vojvoda od Jorka je lišen svih kraljevskih dužnosti nakon seks skandala u koje je umešan zajedno sa Džefrijem Epstajnom i Gislen Maksvel.

 

Međutim, kako prenosi Dejli Mejl, kraljevska porodica se sprema da za Božić ugosti Endrua, Fergi i njihove ćerke Beatris i Judžin.

 

Izvor iz Sandringema je potvrdio za časopis "The Sun" ovu informaciju:

 

– Endrjuu je lišen javnog života i kraljevskih dužnosti, ali ne možete mu zabraniti porodični Božić. Osoblje u Sandringemu ima zadatak da pripremi sve za čitavu porodicu vojvode od Jorka –

 

– Kada se rastala od Endrjua, Sari nikada nije bilo dozvoljeno da prisustvuje porodičnoj Badnjoj večeri i Božiću dok su princ Filip i kraljica Elizabeta Druga bili živi. Tačno 30 godina je imala Božićnu večeru kako je želela. Sada će stvari biti drugačije – potvrdio je izvor.


Ako Fergi odluči da prihvati poziv, pridružiće se kraljevskoj porodici u razmeni poklona u Beloj sobi Sandringema, a nakon toga će uslediti svečana večera.

Sara Ferguson, Princ Endru, princ Endrju
foto: Peter Jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Podsetimo, Sara Ferguson i princ Endrju su se venčali 23. jula 1986. godine u Vestminsterskoj opatiji i sve je ličilo na pravu kraljevsku bajku, a čak se šuškalo da je lično princ Endrju dizajnirao verenički prsten i svojoj nevesti odabrao burmanski rubin kako bi se slagao s njenom crvenom kosom.

 

Međutim, već pet godina kasnije njihov brak je bio u krizi, princ Endru je često odsustvovao od kuće što je i sama Sara potvrdila rekavši da su se tokom prvih pet godina braka viđali oko 40 dana godišnje. 

 

Za Saru je život u kraljevskoj porodici postajao sve teži, a njeno prijateljstvo sa teksaškim multimilionerom Stivom Vajatom privlačilo je mnogo pažnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by diddi (@tuttogossip3)


Početkom 1992. princ Endru i Sara Ferguson saopštili su da se rastaju, ali ono što je usledilo niko nije mogao da predvidi.

 

Naime, u avgustu iste godine, Daily Mirror je objavio fotografije na kojima se vidi kako američki finansijski menadžer Džon Brajan ljubi i sisa nožne prste Sare Ferguson dok se ona sunča potpuno obnaženih grudi.

Ovo je bio prvi put da je neki član kraljevske porodice viđen u toliko prisnoj i intimnoj situaciji.

 

Cela kraljevska porodica distancirala se tada od Sare, a ona i princ Endru zvanično su se razveli 1996. godine, kada je ona ostala bez titule Njenog kraljevskog visočanstva.

 

Usledio je dugi niz godina netrpeljivosti i nerešnih odnosa u kraljevskoj porodici, a ipak bivši supružnici su ostali u odličnim odnosima.

 

Sara je pre nekoliko godina na pitanje postoji li mogućnost da se ponovo venčaju odgovorila:


– On je i dalje moj zgodni princ, on će uvek biti moj zgodni princ –


 

 

makonda-tracker