nije ni slutio

Jednog dana ga je gledao na televiziji, a ubrzo mu je postao – SIN! Neobična porodična priča dvojice poznatih glumaca

0

Mladić koji ovih dana stiče svetsku slavu u seriji "Kuća zmaja" ima nesvakidašnju životnu priču, čiji je ključni deo njegov nekadašnji TV heroj, a danas – otac

foto: Game of Thrones/Youtube Printscreen
foto: Game of Thrones/Youtube Printscreen

Tri godine nakon završetka "Igre prestola", jedne od najpopularnijih televizijskih serija u istoriji, stigla nam je "Kuća zmaja", spin-off zasnovan na romanu Džordža R. R. Martina "Vatra i krv" koji donosi priču koja prethodi događajima prikazanim u "Igri prestola".


Radnja se dešava 170 godina pre rođenja Deneris Targerijan i otkriva kako je postepeno počeo sunovrat dinastije Targerijan, a glumci su već osvojili srca publike, dok rekordi vezani za gledanost padaju iz epizode u epizodu.

 

Nakon pete epizode, vreme je za vremenski skok i uvođenje velikog broja novih junaka u priču, a među njima je i princ Egon Tagerijan, sin kralja Viserisa i Alisent Hajtauer. Uloga mladog princa pripala je glumcu Tajleru Tenantu (20), koji iza sebe ima tek nekoliko uloga.


Ukoliko vam je njegovo prezime poznato, to nije slučajno – on je sin slavnog glumca Dejvida Tenanta (51), a priča o tome kako su oni postali otac i sin je sve samo ne obična.

 

Dejvid Tenant, Taj Tenant, Tajler Tenant
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Naime, Dejvid Tenant je 2012. godine u jednom intervjuu ispričao da je za kratko vreme dvaput postao otac, iako ne oba puta na isti način.


Moja beba ima skoro godinu dana, a prošle godine sam usvojio sina moje supruge, tako da sam za šest meseci dvaput postao tata. To je verovatno nekakav rekord, zar ne? – našalio se Tenant.


Glumčeva supruga Džordža donela je Tajlera na svet 2002, kada je imala samo 17 godina. Odgajala ga je i vaspitavala sama i nikada nije javno rekla ko je njegov otac.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ty Tennant (@ty__tennant)

 

Godinama kasnije, stupila je u vezu s Dejvidom, s kojim je 2011. dobila ćerku Oliv, a iste godine su se venčali. Danas imaju tri ćerke i dvojicu sinova, uključujući Tajlera, koji je jednom prilikom ispričao kako je izgledao njegov prvi susret s Dejvidom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ty Tennant (@ty__tennant)


Sve se, naime, dogodilo na snimanju serije "Doktor Hu", u kojoj je Tenant igrao naslovnu ulogu, kada je Taj imao samo pet godina. Njegova majka tada je učestvovala na snimanju serije i dečak je dobio priliku da upozna svog televizijskog heroja. Nije ni slutio da će jednog dana slavnog glumca nazivati svojim ocem.


Gledao sam ga na TV-u kao heroja, tako je ludo koliko život može da se promeni – otkrio je Taj.

 

Dejvid Tenant, Taj Tenant, Tajler Tenant
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

makonda-tracker