Detalji iz života australijske glumice britanskog porekla

Kako se obistinilo proročanstvo iz porodilišta: Naomi Vots? Ona će postati slavna kada poraste (FOTO)

0

Sve do 32. godine Naomi Vots nije uspela da se "probije" i pronađe svoje mesto međ zvezdama. S druge strane, kada se rodila i kada ju je babica ugledala prokomentarisala je kako će kada poraste postati slavna. Šta se dogodilo između?

 

Kao dete priželjkivala je suštu suprotnost...

foto: Profimedia

Njeni otac i majka, Mifanvi Roberts i Piter Vots (ili Miv i Padi) postali su roditelji veoma mladi. Miv se bavila modelarstvom, a Padi je bio inženjer zvuka za Pink Flojd, zbog čega je propustio rođenje ćeke 1968. godine. Bio je na turneji s bendom. Među retkim fotografijama Naomi iz tog perioda, postoji ona na kojoj je sa roditeljima i Pink Flojdom na plaži u Sen Tropeu.

Nisam želela kul. To mi je dosadilo. Htela sam da mi roditelji nose odela, ne kožne pantalone i čizme sa platformama."

Par se razveo 1972. godine, kad je imala četiri godine.

Zatim mi je otac umro."

Imao je samo 31 godinu. Zvaničan uzrok smrti bilo je predoziranje heroinom. Ne ulazeći u detalje, pričala je o tome kako su članovi Pink Flojda reagovali na tragediju...

 

Naomi Vots: Kajem se što sam prihvatila ulogu princeze Dajane

U trenutku smrti, moj otac nije imao nikakvu ušteđevinu, a pretpostavljam ni majka. I tako je bend, veoma ljubazno, nama poklonio novac. Mislim da su mojoj majci dali nekoliko hiljada dolara da pokrene stvari. I to zapravo uopšte nije bila mala suma kao ispomoć. Bilo je to zaista lepo od njih."

Selidbe su tada postale još učestalije.

Mama je morala da nađe svoje mesto, da započne karijeru. A ja sam svaki put kada bih došla na novo igralište, stajala je sa strane i razmišljala koja uloga - koji akcenat - će me najlakše uvesti u grupu. Kako će me najbrže prihvatiti. Odličan trening za budućnost, ali teško za taj trenutak. Sećam se da sam uvek htela da budem neko drugi. Tužno, zar ne?"

Kada je imala 14 i već je par godina pohađala školu u Safolku, polako pronalazila svoj "ritam", odlučeno je da će porodica emigrirati u Australiju.

Bila sam slomljena."

Majka je pokušala da joj olakša obećanjem da će joj platiti lekcije glume kada se tamo skrase, što je bilo dovoljno da ubedi Naomi da se ukrca na avion. Novi dom se nalazio u Nort Šor delu Sidneja.

Kulturološki šok. Sećam se prolaska pored škole i dece u uniformama s čudnim frizurama. Došla sam iz škole u kojoj su se nosile dokolenice. To je za mene bio sasvim novi svet."

 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts) on

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker